Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέο πρόγραμμα αν φύγει το ΔΝΤ, προειδοποιεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Νέο πρόγραμμα αν φύγει το ΔΝΤ, προειδοποιεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Νέο πρόγραμμα αν φύγει το ΔΝΤ, προειδοποιεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Αν το Διεθνές ομισματικό Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τότε θα χρειαστεί ένα νέο πρόγραμμα που θα πρέπει να πάρει το δύσκολο –όπως αναμένεται– “ φως” από τη γερμανική βουλή». Αυτό δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ανατρέποντας πλήρως την που είχε σχηματίσει η Αθήνα έπειτα από πρόσφατες του.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως αν το ΔΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τότε το πρόγραμμα θα πάψει να ισχύει, υπογραμμίζοντας πως «τότε θα έπρεπε να βρούμε κάτι καινούργιο. Δεν θα το πρότεινα στην ελληνική κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε ότι από τη μεριά του αυτό δεν θα τον άγχωνε, καθώς «η γερμανική θα έπρεπε να συζητήσει και να συμφωνήσει στο αν εγκρίνει ή όχι ένα νέο πρόγραμμα». Ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ξεκάθαρα την Αθήνα ότι η έγκριση ενός νέου προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, δεν θα είναι κάτι εύκολο.

Οι αυτές σίγουρα δεν μπορούν να εκληφθούν ως θετικές, όπως τις ερμήνευσε αρχικά η ελληνική κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η Γερμανία θα ήταν σύμφωνη σε ένα πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς η δυσκολία για τη νέου προγράμματος ίσως είναι μεγαλύτερη από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τους όρους που θα εξασφαλίζουν την παραμονή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση