Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ
Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ

Μάρτυρες ζητεί η πρυτνεί του Οικονομικού Αθηνών (ΟΠΑ) για το νέο περιστατικό ς στους χώρους του. Είναι εύκολο να βρει, μέσα στο καθεστώς τρόμου που επικρατεί στο ίδρυμα, μετά τα συνεχή επεισόδια;

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος, η πρυτανεία του ΟΠΑ αναφέρει ότι «την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, περίπου στις 8 μ.μ., ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυσε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο. Διοικητική του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη ιη , δέχθηκε και η ίδια από την ίδια ομάδα.

Μαύρες στιγμές

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθερο του δημόσιου πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του». Και συμπληρώνει: «Καλείται όποιο μέλος του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε για το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Το επεισόδιο έρχεται λίγες ημέρες μετά τον προπηλακισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες στους χώρους του ΟΠΑ. Καθηγητές που μίλησαν στην «Κ» συνέδεσαν τα επεισόδια με εξωπανεπιστημιακά άτομα που έχουν «καταλάβει» χώρο εντός του ιδρύματος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση