Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ
Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ

Μάρτυρες ζητεί η πρυτνεί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για το νέο περιστατικό ς στους χώρους του. Είναι εύκολο να βρει, μέσα στο καθεστώς τρόμου που επικρατεί στο ίδρυμα, μετά τα συνεχή επεισόδια;

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος, η πρυτανεία του ΟΠΑ αναφέρει ότι «την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, περίπου στις 8 μ.μ., ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυσε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την από το Αναγνωστήριο. Διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη ιη ενέργεια, δέχθηκε και η ίδια από την ίδια ομάδα.

Μαύρες στιγμές

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθερο του υ πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του». Και συμπληρώνει: «Καλείται όποιο μέλος του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε για το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Το επεισόδιο έρχεται λίγες ημέρες μετά τον προπηλακισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες στους χώρους του ΟΠΑ. Καθηγητές που μίλησαν στην «Κ» συνέδεσαν τα επεισόδια με εξωπανεπιστημιακά άτομα που έχουν «καταλάβει» χώρο εντός του ιδρύματος.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση