Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ
Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο ΟΠΑ

Μάρτυρες ζητεί η του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για το νέο περιστατικό βίας στους χώρους του. Είναι εύκολο να βρει, μέσα στο καθεστώς τρόμου που επικρατεί στο ίδρυμα, μετά τα συνεχή ;

Ειδικότερα, σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος, η του ΟΠΑ αναφέρει ότι «την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, περίπου στις 8 μ.μ., ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την από το Αναγνωστήριο. Διοικητική του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη ενέργεια, δέχθηκε και η ίδια από την ίδια ομάδα.

Μαύρες στιγμές

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του». Και συμπληρώνει: «Καλείται όποιο μέλος του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε για το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη του πανεπιστημίου, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Το έρχεται λίγες ημέρες μετά τον προπηλακισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες στους χώρους του ΟΠΑ. Καθηγητές που μίλησαν στην «Κ» συνέδεσαν τα με εξωπανεπιστημιακά άτομα που έχουν «καταλάβει» χώρο εντός του ιδρύματος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινή διοίκηση Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών – Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας… - https://t.co/zMTjMKV4GR -

  • #ρέματα στον Αλμυρό καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/vNJfWZMib1 -

  • Μειωμένη ροή πόσιμου νερού στις βρύσες από τη #ΔΕΥΑΜΒ   #ΔΕΥΑΜΒ - https://t.co/YrEEa508l4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση