Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέο μήνυμα Στόλτενμπεργκ προς ΠΓΔΜ: Επιδείξτε ρεαλισμό
Νέο μήνυμα Στόλτενμπεργκ προς ΠΓΔΜ: Επιδείξτε ρεαλισμό

Νέο μήνυμα Στόλτενμπεργκ προς ΠΓΔΜ: Επιδείξτε ρεαλισμό

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολτική και πολιτειακή ηγεσία της έχει από το πρωί ο γενικός του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στα .

Ο γ.γ. του μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της . Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του Ο και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο Ο.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό ς Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν , μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση