Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέο καμπανάκι από τους δημάρχους νησιών
Νέο καμπανάκι από τους δημάρχους νησιών

Νέο καμπανάκι από τους δημάρχους νησιών

Με επιστολές πόγνωσης δήμαρχοι και Κ (Κεντρική Ενωση Δήμων ς) προσπαθούν να κινητοποιήσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την Ευρώπη για τους κινδύνους λόγω της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων στα (ή αλλιώς Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης – ΚΥΤ) στα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ΚΥΤ αναδεικνύουν καθημερινά με αναφορές και ανακοινώσεις οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τονίζοντας τις τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των αιτούντων άσυλο. Μόλις χθες, ένας άνθρωπος στη ΒΙΑΛ, το ΚΥΤ της Χίου όπου παραμένουν 1.964 άτομα ενώ οι υποδομές επαρκούν για μόλις 800, δοκίμασε να βάλει τέλος στη ζωή του, ύστερα από μήνες αναμονής.

Οι ροές παρουσιάζουν σταθερή αύξηση και καθημερινά φτάνουν πάνω από 100 άτομα στα . Χαρακτηριστικά, χθες το πρωί στα νησιά έφτασαν ακόμα 245 άτομα. Από τις αρχές του μήνα έως και χθες, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έφθασαν στα 1.535 και πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της Κ, Γιώργος Πατούλης, ζητεί συνάντηση αροσωπείας της Κεντρικής Ενωσης στην οποία θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των νησιών, με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστο Στυλιανίδη, με επιστολή που δημοσιοποίησε χθες. Ο κ. Πατούλης εκφράζει την ανησυχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις μετεγκατάστασης και τις ελάχιστες επαναπροωθήσεις, διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και τροφοδοτούν σε ορισμένες μειοψηφίες φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση