Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Νέο καμπανάκι από τους δημάρχους νησιών
Νέο καμπανάκι από τους δημάρχους νησιών

Νέο καμπανάκι από τους δημάρχους νησιών

Με επιστολές απόγνωσης δήμαρχοι και ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) προσπαθούν να κινητοποιήσουν την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την Ευρώπη για τους κινδύνους λόγω της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων στα hotspots (ή αλλιώς Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης – ΚΥΤ) στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ΚΥΤ αναδεικνύουν καθημερινά με αναφορές και ανακοινώσεις οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τονίζοντας τις τραγικές συνέπειες για τη ζωή και την υγεία των αιτούντων άσυλο. Μόλις χθες, ένας άνθρωπος στη ΒΙΑΛ, το ΚΥΤ της Χίου όπου παραμένουν 1.964 άτομα ενώ οι υποδομές επαρκούν για μόλις 800, δοκίμασε να βάλει τέλος στη ζωή του, ύστερα από μήνες αναμονής.

Οι ροές παρουσιάζουν σταθερή αύξηση και καθημερινά φτάνουν πάνω από 100 άτομα στα νησιά. Χαρακτηριστικά, χθες το πρωί στα νησιά έφτασαν ακόμα 245 άτομα. Από τις αρχές του μήνα έως και χθες, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες έφθασαν στα ελληνικά νησιά 1.535 μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζητεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Κεντρικής Ενωσης στην οποία θα συμμετέχουν και οι δήμαρχοι των νησιών, με τους Ευρωπαίους Επιτρόπους Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστο Στυλιανίδη, με επιστολή που δημοσιοποίησε χθες. Ο κ. Πατούλης εκφράζει την ανησυχία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με τις τεράστιες καθυστερήσεις μετεγκατάστασης και τις ελάχιστες επαναπροωθήσεις, διαταράσσουν την κοινωνική συνοχή και τροφοδοτούν σε ορισμένες μειοψηφίες φαινόμενα μισαλλοδοξίας και φανατισμού».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά  #Κεραμική - https://t.co/9RgSFhPkdD -

  • Θεά Αθηνά και Παναγία: Βίοι παράλληλοι; - https://t.co/oBunUiRHYa -

  • Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο - https://t.co/l1xLOgeqHl -

"Αλιεύοντας" την είδηση