Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νεκρός 19χρονος που καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο
Νεκρός 19χρονος που καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο

Νεκρός 19χρονος που καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο

Μία μπασκέτα σε έναν ξεχασμένο χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου «σκότωσε» χθες το βράδυ έναν 19χρονο.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος νεαρός από το , που βρισκόταν για στη Χίο, παίζοντας στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, δέχθηκε τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Η μπασκέτα που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον , ήταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκαά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Πριν από λίγο, ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, η οποία διέταξε τη δι επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του χθεσινοβραδινού δυστυχήματος με τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας σε χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση