Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον
Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον

Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον

Η αμερικανική θεωρεί «πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να εργάζεται με την και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» για την επίτευξη μιας συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, «πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη πλατφόρμα», όπου πρέπει να γίνονται αυτές οι συζητήσεις, «όπως και γίνονται». Με αφορμή εξάλλου την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη στην και τις επαφές που θα έχει με τον πρόεδρο της χώρας , ο κ. Κίρμπι ρωτήθηκε αν ανησυχεί ότι η Ρωσία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την οικονομική της επιρροή για να διχάσει την στο θέμα της ς. Όπως απάντησε, «η Ευρώπη παραμένει ενωμένη εναντίον της Ρωσίας… Μετά το υπάρχει μεγάλη δυναμική για να παραμείνει ενωμένη η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σε σχετική ερώτηση της «Κ», ο κ. Κίρμπι είπε ότι η Αμερικανίδα υφ Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη Αμάντα Σλόουτ, που βρέθηκε προχθές στην Αθήνα, μετέφερε στην ελληνική «τα μηνύματα που μεταφέρω εδώ: ότι ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να εργασθούν για μία λύση και να το κάνουν όσο πιο γρήγορα και μεθοδικά γίνεται».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση