Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον
Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον

Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον

Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί «πολύ σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει να εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές ομισματικό Ταμείο» για την επίτευξη μιας ς στις .

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, «πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη πλατφόρμα», όπου πρέπει να γίνονται αυτές οι συζητήσεις, «όπως και γίνονται». Με αφορμή εξάλλου την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη και τις επαφές που θα έχει με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Κίρμπι ρωτήθηκε αν ανησυχεί ότι η προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την οικονομική της επιρροή για να διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της Ουκρανίας. Όπως απάντησε, «η παραμένει ενωμένη εναντίον της ς… Μετά το υπάρχει μεγάλη δυναμική για να παραμείνει ενωμένη η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σε σχετική ερώτηση της «Κ», ο κ. Κίρμπι είπε ότι η Αμερικανίδα υφ Εξωτερικών αρμόδια για την Αμάντα Σλόουτ, που βρέθηκε προχθές στην Αθήνα, μετέφερε στην «τα μηνύματα που μεταφέρω εδώ: ότι ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να εργασθούν για μία λύση και να το κάνουν όσο πιο γρήγορα και μεθοδικά γίνεται».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση