Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον
Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον

Νέες προτροπές της Ουάσιγκτον

Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί «πολύ σημαντικό η να συνεχίσει να εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» για την επίτευξη μιας συμφωνίας στις .

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι, «πιστεύουμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη », όπου πρέπει να γίνονται αυτές οι συζητήσεις, «όπως και γίνονται». Με αφορμή εξάλλου την του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία και τις επαφές που θα έχει με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Κίρμπι ρωτήθηκε αν ανησυχεί ότι η προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την οικονομική της επιρροή για να διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της Ουκρανίας. Όπως απάντησε, «η Ευρώπη παραμένει ενωμένη εναντίον της Ρωσίας… Μετά το G7 υπάρχει μεγάλη δυναμική για να παραμείνει ενωμένη η Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σε σχετική ερώτηση της «Κ», ο κ. Κίρμπι είπε ότι η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για την Ευρώπη Αμάντα Σλόουτ, που βρέθηκε προχθές στην Αθήνα, μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση «τα μηνύματα που μεταφέρω εδώ: ότι ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να εργασθούν για μία λύση και να το κάνουν όσο πιο γρήγορα και μεθοδικά γίνεται».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση