Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέες απειλές Αγκυρας για απόσυρση από τη συμφωνία για το προσφυγικό – Απορρίπτει κάθε πρόταση πλην της πλήρους ένταξης
Νέες απειλές Αγκυρας για απόσυρση από τη συμφωνία για το προσφυγικό – Απορρίπτει κάθε πρόταση πλην της πλήρους ένταξης

Νέες απειλές Αγκυρας για απόσυρση από τη συμφωνία για το προσφυγικό – Απορρίπτει κάθε πρόταση πλην της πλήρους ένταξης

Η θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στο μπλοκ ως κράτος μέλος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, προειδοποιώντας ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη της με την Ένωση για τους .

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του.

«Όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συν κατά της ς, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία», πρόσθεσε.

Ο άλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της . Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσειε θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ.

Ο Τσελίκ από την πλευρά του κατήγγειλε ότι η ΕΕ δεν τηρεί όλους τους όρους της ς που έχει συνάψει με την Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση