Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέες αυξήσεις 8% έως 38% στις εισφορές επαγγελματιών
Νέες αυξήσεις 8% έως 38% στις εισφορές επαγγελματιών

Νέες αυξήσεις 8% έως 38% στις εισφορές επαγγελματιών

Δεν έχουν τέλος οι στις των περίπου 1,4 εκατ. ελευθέρων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων, αλλά και των αγροτών, καθώς το έρχεται νέα αλλαγή στη βάση υπολογισμού των καταβαλλόμενων ποσών.

Από το οι θα καθορίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, οδηγώντας σε που θα ξεκινούν από 8% και σταδιακά, με την κατάργηση και των εκπτώσεων που η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει για μερίδα μη μισθωτών, θα φθάσουν έως και το 38%.

Πρόκειται για ανατροπή που «χτυπάει» στην καρδιά των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων αλλά και των ανθρώπων της εγχώριας γεωργίας, οι οποίοι ακόμη, παρά την «αφαίμαξη» που δέχονται από το ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλοντας για εισφορές και φόρους ακόμη και πάνω από το 60% του εσόδων τους, δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να περιορίσει τη νέα, απότομη επιβάρυνση που θα προκύψει, έχει ήδη προβλέψει ότι το θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των εισφορών –για κύρια ασφάλιση 20%, 6,95%, επικούρηση 3,5% και 4% (όπου προβλέπεται)– το 85% του φορολογητέου εισοδήματος. Βέβαια, το 2019 η έκπτωση του 15% θα καταργηθεί.

Είναι ενδεικτικό ότι το έχει εκτιμήσει τη σχετική εξοικονόμηση από το 2018 έως το 2021 σε 128 εκατ. ευρώ, με τα 53 εκατ. ευρώ να εξοικονομούνται το πρώτο έτος και τα υπόλοιπα 70 εκατ. ευρώ το 2019.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση