Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Nέα βοήθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα
Nέα βοήθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα

Nέα βοήθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 115 εκατ. ευρώ από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησε τη χρηματοδότησή της για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα χορηγώντας επιπλέον 115 εκατ. ευρώ στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Με το νέο αυτό , η συνολική χρηματοδότηση από το Χρηματοδοτικό Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης ανέρχεται σε 198 εκατ. ευρώ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε στενή συνεργασία με την , εξακολουθεί να μετουσιώνει την αλληλεγγύη σε δράσεις για την καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Η νέα χρηματοδότηση έχει ως βασικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης πριν μπει ο . Τους τελευταίους μήνες, συμβάλαμε ουσιαστικά στην αποκατάσταση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, μέσω των ανθρωπιστικών οργανώσεων-εταίρων μας. Μαζί, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι ότου ολοκληρώσουμε το μας», δήλωσε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τη νέα χρηματοδότηση, από κοινού με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Η επιπλέον χρηματοδότηση βρίσκεται ήδη στο στάδιο της συμβασιοποίησης. Όπως συμφώνησαν ο Επίτροπος και ο αναπληρωτής , η πρόσθετη χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί σε τέσσερις προτεραιότητες:

-Βελτίωση των υφιστάμενων καταλυμάτων και κατασκευή νέων στους καταυλισμούς πριν από τον χειμώνα. Παράλληλα, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και παροχή άλλων υποδομών, όπως θέρμανση.

  • Παροχή απευθείας βοήθειας στους πρόσφυγες μέσω προγραμμάτων χορήγησης καρτών/ κουπονιών, με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των οικογενειών τους π.χ. σε τρόφιμα, με αξιοπρεπή τρόπο, αλλά ταυτόχρονα και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
  • Πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση.

-Παροχή βοήθειας σε ασυνόδευτους ανηλίκους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και .

Η νέα στήριξη έκτακτης ανάγκης προστίθεται στο των 83 εκατ. ευρώ που ήδη χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του τρέχοντος έτους σε διεθνείς οργανώσεις και ΜΚΟ για την αντιμετώπιση των πλέον πιεστικών αναγκών στην Ελλάδα, όπως στέγαση, πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, καθώς και άτυπη εκπαίδευση και ασφαλείς χώρους για παιδιά και γυναίκες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χορηγήσει συνολική βοήθεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, με στόχο την υποστήριξη της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων της μετανάστευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

"Αλιεύοντας" την είδηση