Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέα τρένα φέρνουν οι Ιταλοί για τον στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Νέα τρένα φέρνουν οι Ιταλοί για τον στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Νέα τρένα φέρνουν οι Ιταλοί για τον στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εως τις 17 Ιανουαρίου 2018, πρώτη επέτειο της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας του 100% της , οι μέτοχοι θέλουν να πραγματοποιήσουν το πρώτο ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τεσσερισήμισι ώρες. Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να επιστρατευθεί η αμαξοστοιχία Frecciabianca («λευκό βέλος» στα ελληνικά), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αλλαγή του δρομολογίου, προβλέποντας πιθανώς μόνο μία στάση, στη Λάρισα.

Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Φίλιππο Τσαλίδη, είναι ο ΟΣΕ να παραδώσει την ηλεκτροδοτούμενη σύνδεση Αθήνα-Λιανοκλάδι. Ο τελευταίος έχει δεσμευθεί να παραδώσει τον Νοέμβριο την ηλεκτροδοτούμενη σύνδεση μέχρι Τιθορέα και τον Δεκέμβριο μέχρι Λιανοκλάδι. «Ακόμη και χωρίς το ETCS (φωτοσήμανση), νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε τουλάχιστον ένας συρμός την ημέρα να πραγματοποιεί τη διαδρομή Αθήνα-Θεσ/νίκη σε 4.30 ώρες», λέει ο κ. Τσαλίδης.

Οι επενδυτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής. Προς την κατεύθυνση αυτή προσανατολίζονται να θέσουν άμεσα σε λειτουργία την αμαξοστοιχία Frecciabianca, που φτάνει σε ταχύτητα μέχρι τα 250 χλμ. ανά , στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια αμαξοστοιχία που χρησιμοποιούσε κατά κόρον η Trenitalia την περασμένη δεκαετία και πριν αυτή αρχίσει να αντικαθίσταται από την πιο σύγχρονη Frecciarosa («κόκκινο βέλος»), που φτάνει τα 300 χλμ. την .

Τα σχέδια αυτά άρχισαν να ξεδιπλώνονται κατά τις τελευταίες επαφές του επικεφαλής της Ferrovie dello Stato Italiane Ρενάτο Μαζοντζίνι στην Ελλάδα. Ο κ. Μαζοντζίνι επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη χώρα μας για πρώτη φορά μετά τη μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ΤΑΙΠΕΔ στην FS Italiane και πραγματοποίησε επαφές με κυβερνητικούς (και όχι μόνο) αξιωματούχους. Προτεραιότητα φαίνεται ότι αποτελεί η EEΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού), την οποία το Δημόσιο σκοπεύει να αποκρατικοποιήσει. Ο όμιλος FS Italiane θα υποβάλει δεσμευτικό ενδιαφέρον, παρόλο που θα ζητήσει άλλη μία παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΕΕΣΣΤΥ είναι την ερχόμενη εβδομάδα 3 Νοεμβρίου , και εκτός από την FS Italiane, αρχικό ενδιαφέρον έχει υποβάλει και η Skoda Transportation.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση