Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό
Νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Η ώρ της λήθειας για το Ελληνικό και το αρχαιολογικό ζήτημα που απειλεί να τινάξει την επένδυση στον αέρα έφθασε. Την ερχόμενη Τετάρτη προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συγκληθεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Εάν κηρύξει την έκταση του πρώην αεροδρομίου αρχαιολογικό χώρο, η επένδυση δεν «περπατάει».

Την ίδια ώρα, όμως, αποκαλύπτεται πως το μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικό Α.Ε., κατόπιν έγκρισης του ΚΥΣΟΙΠ, σχεδόν σε κάθε παράγραφό του παραπέμπει και υπακούει στις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου (Ν.3028/2002) γεννώντας ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της όλης συζήτησης στο ΚΑΣ.

Το ΚΑΣ καλείται να εγκρίνει το σχέδιο ολοκληρωμένης ς και την και όχι τις αποφάσεις της ς όταν αυτές είναι σύννομες όπως προκύπτει από το μνημόνιο.

Η βασική ανησυχία εντοπίζεται στη στάση που θα κρατήσει η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που προΐσταται εκ της θέσεως της του ΚΑΣ και διαθέτει ανάλογη επιρροή και η οποία στην πρώτη είχε εισηγηθεί ψηφοφορία επί πρότασής της να κηρυχτεί η μισή σχεδόν έκταση του πρώην αεροδρομίου σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ηταν τότε στις 5 Σεπτεμβρίου που διεκόπη αργά τη νύχτα –και έπειτα από κυβερνητική παρέμβαση– η μαραθώνια . Δύο εβδομάδες νωρίτερα όμως, στις 24 Αυγούστου, η πολιτική της προϊσταμένη, η πολιτισμού , είχε συνυπογράψει με την Ελληνικό Α.Ε., την εταιρεία που έχει το δικαίωμα παραχώρησης και ζεται από τον επενδυτή, το μνημόνιο για το αρχαιολογικό ζήτημα που κάποιοι θεωρούν ανεπαρκές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση