Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό
Νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Η ώρα της αλήθειας για το Ελληνικό και το αρχαιολογικό ζήτημα που απειλεί να τινάξει την επένδυση στον αέρα έφθασε. Την ερχόμενη Τετάρτη προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συγκληθεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ). Εάν κηρύξει την έκταση του πρώην αεροδρομίου αρχαιολογικό χώρο, η επένδυση δεν «περπατάει».

Την ίδια ώρα, όμως, αποκαλύπτεται πως το μνημόνιο που υπογράφτηκε μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικό Α.Ε., κατόπιν έγκρισης του ΚΥΣΟΙΠ, σχεδόν σε κάθε παράγραφό του παραπέμπει και υπακούει στις διατάξεις του Αρχαιολογικού Νόμου (Ν.3028/2002) γεννώντας ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της όλης συζήτησης στο ΚΑΣ.

Το ΚΑΣ καλείται να εγκρίνει το ολοκληρωμένης ανάπτυξης και την και όχι τις αποφάσεις της κυβέρνησης όταν αυτές είναι σύννομες όπως προκύπτει από το μνημόνιο.

Η βασική ανησυχία εντοπίζεται στη στάση που θα κρατήσει η γενική του υπουργείου Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που προΐσταται εκ της θέσεως της του ΚΑΣ και διαθέτει ανάλογη επιρροή και η οποία στην πρώτη είχε εισηγηθεί επί πρότασής της να κηρυχτεί η μισή σχεδόν έκταση του πρώην αεροδρομίου σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Ηταν τότε στις 5 Σεπτεμβρίου που διεκόπη αργά τη νύχτα –και έπειτα από κυβερνητική παρέμβαση– η μαραθώνια συνεδρίαση. Δύο εβδομάδες νωρίτερα όμως, στις 24 Αυγούστου, η της προϊσταμένη, η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, είχε συνυπογράψει με την Ελληνικό Α.Ε., την εταιρεία που έχει το δικαίωμα παραχώρησης και εξαγοράζεται από τον επενδυτή, το μνημόνιο για το αρχαιολογικό ζήτημα που κάποιοι θεωρούν ανεπαρκές.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση