Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα στοιχεία για την έκρηξη στο Εφετείο
Νέα στοιχεία για την έκρηξη στο Εφετείο

Νέα στοιχεία για την έκρηξη στο Εφετείο

Νέ στοιχεί έρχονται στο φως για την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο στο της Αθήνας, η οποία συνιστά την ηχηρή επανεμφάνιση της τρομοκρατίας με στόχευση κατά της Δικαιοσύνης.

Η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη στην είσοδο των δικαστηρίων, ο αριθμός των δραστών που πήραν μέρος στην και η οργάνωση και αποφασιστικότητα που επέδειξαν κατά την υλο του σχεδίου, αποτελούν ενδείξεις ανασυγκρότησης του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης», οι οποίες οφείλουν να προβληματίσουν την του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.Τουλάχιστον τέσσερα άτομα συμμετείχαν στη βομβιστική , ενώ κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, όπως έγινε γνωστό, κατά του φρουρού, προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει. Ο κάλυκας από το όπλο του δράστη βρέθηκε και στάλθηκε στη ΔΕΕ για βαλλιστική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποία αναμένονται. Σημειώνεται, δε, ότι οι κάμερες ασφαλείας στα δικαστήρια είναι εκτός λειτουργίας από το 2002 και ότι η μια που λειτουργούσε δεν έχει καταγραφικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου, που βρίσκεται επί της οδού Λουκάρεως, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που δεν είχε εκραγεί στο υπουργείο Εργασίας, την οποία είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ), την οργάνωση «δορυφόρο» του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία μεταξυ άλλων έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, στο του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι και την πρεσβεία του Ισραήλ.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση