Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα «πυρά» Κοντονή κατά δικαστών και εισαγγελέων
Νέα «πυρά» Κοντονή κατά δικαστών και εισαγγελέων

Νέα «πυρά» Κοντονή κατά δικαστών και εισαγγελέων

Νέ από το βήμα της ς κατά της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και όσων αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, υπεραμυνόμενος εκ νέου των επίμαχων διατάξεων.

«Τον θεσμό του διαμεσολαβητή, ενώ όλοι τον επικροτούν, όταν έρχεται η ώρα υλοποίησής του, υπάρχουν προσ και αντιδράσεις γιατί παγιωμένες αναχρονιστικές νοοτροπίες δεν θέλουν να αφήσουν νέες ιδέες, δοκιμασμένες και πετυχημένες να επιφέρουν στη Δικαιοσύνη», είπε. Ο ίδιος χαρακτήρισε απολύτως ανακριβές ότι η –για κάποιες διαφορές– ς στη διαμεσολάβηση οδηγεί σε αποκλεισμό από την στη Δικαιοσύνη, κυρίως για οικονομικούς λόγους. «Και όμως τέτοιοι ισχυρισμοί ακούστηκαν από νομικούς κύκλους, οι οποίοι –ευτυχώς όχι στο σύνολό τους– εκφράζουν τέτοιες απόψεις. Αναφέρομαι στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία μνημόνευσε ο κ. Δένδιας. Παρέλειψε να πει όμως ότι από τα 14 μέλη που πήραν την απόφαση, 8 ήταν υπέρ και 6 κατά της απόφασης που έλαβε η Ενωση, επιδοκιμάζοντας κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και πλήρη το νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε τώρα», είπε ο κ. Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι με το επίμαχο νομοσχέδιο η χώρα εναρμονίζεται με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς και ότι «στόχος είναι να λειτουργήσει ένας επιτυχημένος θεσμός που στην παράγει περί τις 250.000 υποθέσεις».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση