Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα παράταση σε επίδομα
Νέα παράταση σε επίδομα

Νέα παράταση σε επίδομα

Νέο δώρο στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών δίνει μέσω του πολυνομοσχεδίου το υπουργείο Υποδομών, παρατείνοντας για ακόμη μία φορά την παροχής του επιδόματος για την παρουσία τους στις εξετάσεις.

Οι εξεταστές (στην πλειονότητά τους υπάλληλοι των Περιφερειών και σε ένα μικρό ποσοστό του υπουργείου Υποδομών) πρόκειται να συνεχίσουν να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα των 240 ευρώ έως τις 30 Απριλίου 2018, με κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι εξεταστές είχαν οδηγήσει σε χάος το σύστημα χορήγησης διπλωμάτων, καθώς μετά την κατάργηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, προχώρησαν σε πολύμηνη από τα καθήκοντά τους. Υπό το βάρος του «παγώματος» των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, το υπουργείο Υποδομών προχώρησε σε αναδρομική παροχή του επιδόματος το οποίο σε πρώτη φάση αφορούσε το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2017. Τον Μάιο, ωστόσο, προχώρησε σε εκ νέου παράταση χορήγησης του επιδόματος μέχρι τέλος του έτους. Προχθές, το υπουργείο Υποδομών με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι οι εξεταστές θα λαμβάνουν το επίδομα έως το τέλος Απριλίου.

Το ίδιο προβλέπει ότι από την 1η Μαΐου 2018 θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων, χωρίς ωστόσο το υπουργείο Υποδομών να παρουσιάζει κάποιο του νέου συστήματος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση