Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας
Νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας

Νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας

Μί νέ κρίση καταγράφεται από χθες στις σχέσεις Εκκλησίας – κυβέρνησης, με διακύβευμα αυτή τη φορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα υ.

Η αρχικώς ψύχραιμη και συναινετική στάση της Εκκλησίας στην κυβερνητική πρωτοβουλία μεταβλήθηκε, καθώς το νομοσχέδιο οδεύει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, και είναι εμφανές ότι μία ακόμη φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνοεί τις θέσεις της Ιεραρχίας.

 Ετσι, οι ιεράρχες, χθες στην πλήρη σύνθεση της Ιεραρχίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εστιάζουν και προβάλλουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της Εκκλησίας. «Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας», αναφέρουν και μιλούν για «για τορπιλισμό του ιερού θεσμού της οικογένειας».

Οι ιεράρχες καταλογίζουν στην κυβέρνηση, και δη στον βασικό κυβερνητικό εταίρο, ότι ασχολείται με τις ιδεοληψίες του αντί να ενδιαφερθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού και, ευνόητα, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Εκκλησιαστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μία ακόμη φορά να ικανοποιήσει το πολιτικό του ακροατήριο με μία πρωτοβουλία που έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της Εκκλησίας, την ίδια στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος επιλέγει να μην πυροδοτεί .

Ενα ακόμη «»

Ειδικότερα, είναι ένα ακόμη «» κρίσης στις σχέσεις Εκκλησίας – ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στην κυβερνητική διετία, με την πλέον εμφατική στιγμή να είναι η αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το νέο σπουδών των Θρησκευτικών από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, τον Νοέμβριο του 2016.

Χθες, η Ιεραρχία έστειλε σαφές προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «παρακολουθεί με προσοχή την ως μη ώφειλε έντονη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας υ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση