Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας
Νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας

Νέα κρίση μεταξύ κυβέρνησης – Εκκλησίας

Μία νέα κρίση καταγράφεται από χθες στις σχέσεις Εκκλησίας – κυβέρνησης, με διακύβευμα αυτή τη φορά το του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταυτότητα φύλου.

Η αρχικώς ψύχραιμη και συναινετική στάση της Εκκλησίας στην κυβερνητική πρωτοβουλία μεταβλήθηκε, καθώς το οδεύει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, και είναι εμφανές ότι μία ακόμη φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνοεί τις θέσεις της Ιεραρχίας.

 Ετσι, οι ιεράρχες, χθες στην πλήρη σύνθεση της Ιεραρχίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, εξαπέλυσαν δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που εστιάζουν και προβάλλουν το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας. «Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας», αναφέρουν και μιλούν για «για τορπιλισμό του ιερού θεσμού της οικογένειας».

Οι ιεράρχες καταλογίζουν στην κυβέρνηση, και δη στον βασικό κυβερνητικό εταίρο, ότι ασχολείται με τις ιδεοληψίες του αντί να ενδιαφερθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού και, ευνόητα, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Εκκλησιαστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μία ακόμη φορά να ικανοποιήσει το πολιτικό του ακροατήριο με μία πρωτοβουλία που έρχεται σε αντίθεση με τις θέσεις της Εκκλησίας, την ίδια στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος επιλέγει να μην πυροδοτεί συγκρούσεις.

Ενα ακόμη «επεισόδιο»

Ειδικότερα, είναι ένα ακόμη «επεισόδιο» κρίσης στις σχέσεις Εκκλησίας – ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στην κυβερνητική διετία, με την πλέον εμφατική στιγμή να είναι η αποπομπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το νέο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών από το Δημοτικό έως και το Λύκειο, τον Νοέμβριο του 2016.

Χθες, η Ιεραρχία έστειλε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση τονίζοντας ότι «παρακολουθεί με προσοχή την ως μη ώφειλε έντονη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασυνείδητος οδηγός πάρκαρε σε ράμπα ΑμεΑ #ράμπαΑμεΑ - https://t.co/zIu66CfW32 -

  • Άθλια κι επικίνδυνη η πρόσοψη του Δημοτικού Ωδείου Βόλου #ΔημοτικόΩδείοΒόλου - https://t.co/Q7BzVrvNwl -

  • Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο #ΆγιοςΝικόλαος - https://t.co/imhznsARGg -

"Αλιεύοντας" την είδηση