Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα κενά στο «πόθεν έσχες» του Γ. Σταθάκη
Νέα κενά στο «πόθεν έσχες» του Γ. Σταθάκη

Νέα κενά στο «πόθεν έσχες» του Γ. Σταθάκη

Νέες σοβαρές διαστάσεις προσέλαβε χθες στη , κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων «πόθεν έσχες», η υπόθεση με την περιουσιακή κατάσταση του υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκη: Οπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε, από τη σύγκριση των δύο δηλώσεών του –της αρχικής και εκείνης που συμπληρωματικά έκανε «εθελούσια» στη συνέχεια– προκύπτουν σημαντικές διαφορές, όχι μόνο ως προς το ένα εκατομμύριο ευρώ που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει, αλλά και με καταθέσεις του και με συμμετοχές που φέρεται να έχει σε .

Κατόπιν αυτού, η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να ανατεθεί σε ορκωτούς «ο ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, με όποιο μέσο χρειαστεί, ακόμα και με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών», σημειώθηκε με έμφαση. «Ο έλεγχος είναι θεμιτός. Δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη», σχολίαζαν κυβερνητικές την εν λόγω εξέλιξη. Ο ίδιος, δε, ανέφερε πως «οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της – εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα , δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και το 2014».

Παράλληλα αποφασίστηκε «κατά προτεραιότητα» να γίνει σε βάθος έλεγχος των δηλώσεων του έτερου υπουργού της κυβέρνησης Αλ. Φλαμπουράρη.
Περαιτέρω έλεγχος αποφασίστηκε και για την περίπτωση ενός εν ενεργεία , το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, ο οποίος αρχικώς δεν είχε κάνει δήλωση «πόθεν έσχες». Οταν κλήθηκε να το πράξει και υπέβαλε τέτοια δήλωση, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις φορολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες επίσης αποφασίστηκε να ελεγχθούν.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη συνεδρίαση της επιτροπής, έντεκα υπόχρεοι υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, επειδή, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εκ μέρους της επιτροπής, δεν προσήλθαν για να δώσουν εξηγήσεις ή συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με εκκρεμότητες που φάνηκε πως έχουν. Ιδια αντιμετώπιση με τους έντεκα έχουν άλλοι οκτώ (μεταξύ των οποίων και ένας πρώην ), οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση όπως ήταν υποχρεωμένοι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση