Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα καταδρομική επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο
Νέα καταδρομική επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο

Νέα καταδρομική επίθεση αναρχικών σε συμβολαιογραφείο

Σε συχνό φινόμενο τείνουν ν εξελιχθούν οι καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών σε συμβολαιογραφικά γραφεία που μετέχουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων. Χθες το πρωί, περίπου 15 έκαναν έφοδο σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στον 1ο όροφο πολυς στα (Μπότσαρη 12). Απείλησαν την ιδιοκτήτρια, καρεψαν τους υπολογιστές και πέταξαν φέιγ βολάν με σύνθημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Ενάντια στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς ή μη» ανέγραφαν τα φυλα που έφεραν υπογραφή «αναρχικοί/κές». Διέφυγαν στα γύρω στενά.

Προ δεκαπενθημέρου, παρόμοια «δράση» πραγματοποίησαν μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας ς Μοσχάτου (ΑΣΥΚΑΜΟ). Το πρωί της 17ης Οκτωβρίου έκαναν έφοδο στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Γενναδίου 4, έσπασαν τζάμια στην είσοδο και έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ανήρτησαν μάλιστα κείμενο ανάληψης ευθύνης στο Athens Indymedia με κεντρικό σύνθημα «Κανένα στα χέρια τραπεζίτη». Το συμβάν είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος της Αθήνας.

Την αρχή, βέβαια, στις επιθέσεις είχε κάνει η δραστήρια αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» «δείχνοντας» τον δρόμο σε μιμητές. Την 1η Μαρτίου, μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει καταδρομική επίθεση σε συμβολαιογραφείο στην οδό Σόλωνος 47. «Το γραφείο πρωταγωνιστεί στους πλειστηριασμούς κατοικιών και πρόσφατα οι ιδιοκτήτες του είχαν φτάσει μέχρι και σε χειροδικίες κατά οφειλετών», ανέφεραν σε κείμενό τους στο Διαδίκτυο. Η ίδια ομάδα είχε κάνει στις 20/9 πανομοιότυπη επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μαυροκορδάτου, στο της Αθήνας.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση