Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P
Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P

Νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P

Σε της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος Standard&Poor’s.

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιολογεί πλέον την Ελλάδα με «CCC+» έναντι προηγούμενης βαθμολογίας «Β-», ενώ ταυτόχρονα έθεσε την ελληνική οικονομία υπό αρνητικές προοπτικές (outlook) λόγω του κινδύνου για περαιτέρω επιδείνωση της ρευστότητας για το , τις τράπεζες και την οικονομία.

Σύμφωνα με τον οίκο, χωρίς την εφαρμογή βαθιών μεταρρυθμίσεων ή νέας ελάφρυνσης, οι δανειακές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας δεν θα είναι βιώσιμες.

Στις 24 και τις 29 Απριλίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συνεδριάσουν και θα εξετάσουν περαιτέρω προτάσεις μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Μία δεύτερη πληρωμή προς το , ύψους 200 εκατ. , είναι πληρωτέα την 1η Μαίου και θα ακολουθήσει μία ακόμη πληρωμή, ύψους 760 εκατ. , στις 12 Μαίου», σημειώνει ο οίκος και προσθέτει: «Θεωρούμε ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει εξαντλήσει τα ταμειακά διαθέσιμά του, εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την ημερομηνία της δεύτερης πληρωμής στο ».

«Μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι το βασικό μας σενάριο», τονίζει ο οίκος. «Πιστεύουμε ότι οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες για την Ελλάδα από μία τέτοια χωρίς προηγούμενο κίνηση θα ήταν βαριές και θα συνοδεύονταν πιθανόν από εκτεταμένες χρεοκοπίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα».

«Η αρνητική προοπτική σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να μειώσουμε το ελληνικό αξιόχρεο μέσα σε ένα έτος, εάν αισθανθούμε ότι έχει αυξηθεί περαιτέρω η πιθανότητα μίας επιζήμιας ανταλλαγής ιδιωτικού χρέους».

«Θα μπορούσαμε να αναθεωρήσουμε την προοπτική σε σταθερή και να επιβεβαιώσουμε την στα σημερινά επίπεδα, εάν πιστέψουμε ότι η Ελλάδα και οι πιστώτριες χώρες της θα συμφωνήσουν σε ένα νέο στήριξης με όρους πολιτικής που ικανοποιούν όλες τις πλευρές.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση