Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Νέα ευρήματα για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη
Νέα ευρήματα για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

Νέα ευρήματα για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

Nέα ευρήματα για την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού εντοπίστηκαν στην ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλακών όπου βρέθηκαν κομμένα κάγκελα και επιμελώς καλυμμένα.

Ο χώρος, μικρό κουζινάκι, όπου βρέθηκαν τα κομμένα κάγκελα βρέθηκαν στην πτέρυγα όπου κρατείται ο Μαζιώτης ενισχύοντας τους φόβους των αρμοδίων αρχών ότι ο κρατούμενος για τρομοκρατική δράση είχε προετοιμάσει το έδαφος για να αποδράσει από τις φυλακές.

Τα νέα ευρήματα κινητοποίησαν τις εποπτικές αρχές της φυλακής, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας παρενέβη διατάσσοντας πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση. Παράλληλα, επί τόπου έσπευσαν οι επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετασθεί ενδελεχώς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύονται τα μέτρα αυξημένης φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων μετά την απόπειρα διαφυγής του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο, ενώ από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι εκπονείται επιχειρησιακό σχέδιο για την ασφάλεια των φυλακών από εναέριες προσβολές. Επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης παρέχεται η διαβεβαίωση πως τα μέτρα που είχαν ληφθεί (δίχτυα και λοιπα) στις φυλακές του Κορυδαλλού για την αποτροπή αποδράσεων μέσω ελικοπτέρων (μετά από προηγούμενες αποδράσεις) παραμένουν ως έχουν και ουδεμία μεταβολή έχει σημειωθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση