Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Νέα ευρήματα για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη
Νέα ευρήματα για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

Νέα ευρήματα για την απόπειρα απόδρασης Μαζιώτη

ευρήματα για την αποτυχημένη απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις του Κορυδαλλού εντοπίστηκαν στην ΣΤ' Πτέρυγα των φυλακών όπου βρέθηκαν κομμένα κάγκελα και επιμελώς καλυμμένα.

Ο χώρος, μικρό κουζινάκι, όπου βρέθηκαν τα κομμένα κάγκελα βρέθηκαν στην πτέρυγα όπου κρατείται ο Μαζιώτης ενισχύοντας τους φόβους των αρμοδίων αρχών ότι ο για τρομοκρατική δράση είχε προετοιμάσει το έδαφος για να αποδράσει από τις .

Τα νέα ευρήματα κινητοποίησαν τις εποπτικές αρχές της φυλακής, ενώ ο αρμόδιος παρενέβη διατάσσοντας πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση. Παράλληλα, επί τόπου έσπευσαν οι επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετασθεί ενδελεχώς τι ακριβώς είχε συμβεί.

Παράλληλα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύονται τα μέτρα αυξημένης φρούρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων μετά την διαφυγής του Νίκου Μαζιώτη με , ενώ από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι εκπονείται επιχειρησιακό για την ασφάλεια των φυλακών από εναέριες προσβολές. Επίσης από το υπουργείο Δικαιοσύνης παρέχεται η διαβεβαίωση πως τα μέτρα που είχαν ληφθεί (δίχτυα και λοιπα) στις φυλακές του Κορυδαλλού για την αποδράσεων μέσω ελικοπτέρων (μετά από προηγούμενες αποδράσεις) παραμένουν ως έχουν και ουδεμία μεταβολή έχει σημειωθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση