Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ
Νέα επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Νέα επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

Σε διαρκή αναβρασμό βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο χώρος της Υγείας, με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών να διαδέχονται η μία την άλλη. Χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων πραγματοποίησε άλλη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μαντινάδες και αναπαραστάσεις της διάλυσης του ΕΣΥ (αυτήν τη φορά πρωταγωνίστησαν εργαζόμενοι που είχαν μεταμφιεστεί σε φυλακισμένους).

Αύριο, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ξεκινούν νέα επίσχεση παροχής υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του οργανισμού, που στην πράξη σημαίνει ότι οι ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης. Η Ενωση Ιατρών διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις πληρωμών για υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους. Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, 530 κλινικοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι οφειλές του οργανισμού προς τους γιατρούς για τον Φεβρουάριο 2016 είναι από προχθές ληξιπρόθεσμες και οι κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί γιατροί είναι απλήρωτοι για όλο το 2016.

Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει για άλλη μία φορά και τον νέο τρόπο εκκαθάρισης των πληρωμών τους, που πλέον γίνεται με δειγματοληπτικό έλεγχο των παραστατικών. Οπως υποστηρίζει, «οι γιατροί δέχονται με συνοπτικές διαδικασίες εξουθενωτικά κουρέματα σε στατιστικό, μη πραγματικό έλεγχο, με πάγωμα πληρωμών σε οποιαδήποτε ένσταση». Οπως αναφέρει, τους «κουρεύονται» ποσά μόνο και μόνο επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα που χειρίζεται ο οργανισμός δεν ανοίγει σκαναρισμένα αρχεία επισκέψεων ασφαλισμένων. Σημειώνεται ότι από το 2012, οπότε δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ, έως και το 2015, οι συμβεβλημένοι γιατροί, όπως και άλλοι πάροχοι, πληρώνονται το 90% του κόστους των υπηρεσιών που παρέχουν και το υπόλοιπο 10% το λαμβάνουν μετά την εκκαθάριση. Εως τώρα, για τη συγκεκριμένη τριετία δεν έχουν λάβει το 10%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση