Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. συνταξιούχους

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. συνταξιούχους

Σε νέα του για 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο τη «13η σύνταξη» προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Και αυτό καθώς το που έλαβαν συνυπολογίστηκε λανθασμένα από την ΗΔ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) ως εισόδημα, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους συνταξιούχους να χάσουν τις και τις απαλλαγές που προβλέπονται στον .

H φορολογική έρχεται τώρα με τη νέα να διορθώσει την γκάφα, έτσι ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να λάβουν την έκπτωση που δικαιούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε ση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

Ωστόσο, κατά την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων φορολογικού έτους 2016, τα ποσά της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης απεστάλησαν από τις αρμόδιες για την καταβολή τους, εντασσόμενα σε κωδικό που αφορά εισοδήματα και επιδόματα απαλλασσόμενα από φόρο και εισφορά στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα τα πληρωτέα ποσά ανά δικαιούχο να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του συνολικού φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος κατά την εκκαθάριση   του ΕΝΦΙΑ που διενεργήθηκε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση