Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. συνταξιούχους

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. συνταξιούχους

Σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο τη «13η σύνταξη» προχωρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Και αυτό καθώς το ποσό που έλαβαν συνυπολογίστηκε λανθασμένα από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) ως εισόδημα, με αρκετοί από τους συνταξιούχους να χάσουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές που προβλέπονται στον ΕΝΦΙΑ.

H φορολογική έρχεται τώρα με τη νέα εκκαθάριση να διορθώσει την γκάφα, έτσι ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να λάβουν την έκπτωση που δικαιούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

Ωστόσο, κατά την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων φορολογικού έτους 2016, τα ποσά της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης απεστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταβολή τους, εντασσόμενα σε κωδικό που αφορά εισοδήματα και επιδόματα απαλλασσόμενα από φόρο και εισφορά στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα τα πληρωτέα ποσά ανά δικαιούχο να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του συνολικού φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος κατά την εκκαθάριση   του ΕΝΦΙΑ που διενεργήθηκε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση