Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Νέα αντιπαράθεση για τα φαρμακεία
Νέα αντιπαράθεση για τα φαρμακεία

Νέα αντιπαράθεση για τα φαρμακεία

Νέο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας των φαρμακείων με ωράριο που «θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας και θα στηρίζει το μικρό φαρμακείο», προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον συγκεκριμένο τομέα χαοτική.

Όπως ανέφερε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «το ωράριο έτσι όπως καθιερώθηκε έχει αποτύχει εν τοις πράγμασι». Κατηγόρησε, μάλιστα, τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο ότι έχουν ανασφάλιστους εργαζομένους. «Δεν έχετε παρά να ζητήσετε τον έλεγχο του και των αρμοδίων υπηρεσιών για να δείτε πόσοι ανασφάλιστοι συλλαμβάνονται στα διευρυμένα φαρμακεία», είπε και τόνισε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με τους συλλόγους των φαρμακοποιών για να καθιερωθεί ένα που θα εξυπηρετεί τους πολίτες.

Οι δηλώσεις αυτές χαροποίησαν τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που τις μετέφρασε ως «επιστροφή» στο προ της απελευθέρωσης ωραρίου καθεστώς. Προβλημάτισαν όμως τους εκπροσώπους φαρμακείων με διευρυμένο ωράριο, που σε ανακοίνωσή τους υπενθυμίζουν τα οφέλη του για το κοινό και τον κλάδο.

Ο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι φαρμακοποιοί θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε νομοθετική προβλέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακό τους και την κάλυψη των αναγκών τους όλο το 24ωρο, με την ισότιμη αντιμετώπιση των φαρμακείων είτε βρίσκονται σε κεντρικά είτε σε απομακρυσμένα σημεία μέσα από ένα ανεπτυγμένο και αποτελεσματικό σύστημα εφημεριών».

Οι εκπρόσωποι των «διευρυμένων» φαρμακείων αντέκρουσαν τις κατηγορίες του υπουργού περί ανασφάλιστης εργασίας. Οπως δήλωσε η κ. Μαίρη Λυβίζου, προσωρινή πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος – Φ.ΑΝ.Ι.Ε, «επειδή τα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έχουν προσφέρει 2.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο διάστημα, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του κ. υπουργού δεν αφορά εμάς», ενώ υπενθύμισε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ  του  διευρυμένου  ωραρίου. Σύμφωνα  με την κ. Λυβίζου, τις αρχές του Φ.ΑΝ.Ι.Ε. «υιοθετούν 2.000 φαρμακοποιοί» και το Ινστιτούτο  εκπροσωπεί «τις αγωνίες  4.000  εργαζομένων».

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση