Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Ναι», αλλά βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
«Ναι», αλλά βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι», αλλά βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το , μέσω του οποίου κυρώνεται η με τους εταίρους-, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή (229 «ναι», 64 «όχι» και έξι «παρών»). Ομως, η κοινοβουλευτική αυτή νίκη αποδείχθηκε πύρρειος για την κυβερνώσα πλειοψηφία, αφού είδε 39 του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν εαυτούς απέναντι στον πρωθυπουργό: 32 καταψήφισαν, 6 δήλωσαν «παρών» ενώ μία ήταν απούσα.

Πάντως, οι που διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική κυβερνητική επιλογή δεν έφτασαν τους 40, αριθμός που είχε τεθεί από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ως καταλύτης για τη βιωσιμότητα της ς, η οποία διαθέτει 162 βουλευτές και χάνει τη δεδηλωμένη εάν σε σχετική λάβει, επί των παρόντων, κάτω από 121 ψήφους.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δρομολογεί άμεσα τον ανασχηματισμό της ς, καθώς ανάμεσα στα «όχι» ήταν και εκείνα των υπουργών Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη και Κ. Ησυχου, ενώ χθες παραιτήθηκε η κ. Νάντια . Ο κ. , πάντως, δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, θα παραιτηθεί.

Οι διαφοροποιήσεις ήρθαν παρά το γεγονός ότι λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία ο κ. Τσίπρας προσέδιδε σε αυτή χαρακτήρα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση: «Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς», είπε, για να προσθέσει με έμφαση ότι είναι αποφασισμένος να είναι παρών σε μια μάχη που, όπως σημείωσε, συνεχίζεται.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση