Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Ναι», αλλά βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
«Ναι», αλλά βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι», αλλά βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Το , μέσω του οποίου κυρώνεται η με τους εταίρους-δανειστές, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή (229 «ναι», 64 «όχι» και έξι «παρών»). Ομως, η κοινοβουλευτική αυτή νίκη αποδείχθηκε πύρρειος για την κυβερνώσα πλειοψηφία, αφού είδε 39 του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν εαυτούς απέναντι στον πρωθυπουργό: 32 καταψήφισαν, 6 δήλωσαν «παρών» ενώ μία ήταν απούσα.

Πάντως, οι που διαφοροποιήθηκαν από την κεντρική κυβερνητική επιλογή δεν έφτασαν τους 40, αριθμός που είχε τεθεί από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ως καταλύτης για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, η οποία διαθέτει 162 και χάνει τη εάν σε σχετική λάβει, επί των παρόντων, κάτω από 121 ψήφους.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δρομολογεί άμεσα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ανάμεσα στα «όχι» ήταν και εκείνα των υπουργών Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη και Κ. Ησυχου, ενώ χθες παραιτήθηκε η κ. . Ο κ. Λαφαζάνης, πάντως, δήλωσε ότι στηρίζει την , ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, θα παραιτηθεί.

Οι διαφοροποιήσεις ήρθαν παρά το γεγονός ότι λίγο πριν αρχίσει η ο κ. Τσίπρας προσέδιδε σε αυτή χαρακτήρα εμπιστοσύνης προς την : «Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την της Αριστεράς», είπε, για να προσθέσει με έμφαση ότι είναι αποφασισμένος να είναι παρών σε μια μάχη που, όπως σημείωσε, συνεχίζεται.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθη στη Ν. Δημητριάδα με δύο δενδρύλλια κάνναβης #δενδρύλλιακάνναβης - https://t.co/Jg5W5svSAL -

  • Διέρρηξαν σπίτι, χωρίς λεία, στο Διμήνι #διάρρηξη - https://t.co/fBvsKhbPmn -

  • Νεκρός #άστεγος σε εγκαταλειμμένο σπίτι στη Ν. Δημητριάδα #άστεγος - https://t.co/OhFz6QBvdN -

"Αλιεύοντας" την είδηση