Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΝΔ: Γιατί ο Πρωθυπουργός καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο Καμμένου;
ΝΔ: Γιατί ο Πρωθυπουργός καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο Καμμένου;

ΝΔ: Γιατί ο Πρωθυπουργός καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο Καμμένου;

Ερωτήματα με παραλήπτες τον Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών απεύθυνε η Νέα , μέσα από την κοινή Τύπου της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη και των αρμόδιων τομεαρχών Άμυνας, Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης, Νίκου Παπαδόπουλου.

Η Νέα , με αιχμή τις αποκαλύψεις για το ρόλο ως μεσάζοντα του Βασ. Παπαδόπουλου, ρωτά τον Πρωθυπουργό «για ποιο λόγο καλύπτει το εξόφθαλμο σκάνδαλο;», ενώ απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εξωτερικών, διερωτάται αν «γνώριζε την επίσημη αλληλογραφία του υπουργού Αμύνης με τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οποία ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία». Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ο ίδιος φέρεται να εκπροσωπούσε, την ίδια περίοδο και για το ίδιο υλικό, και την Ιορδανία.

Η Σύμβαση αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων συνολικού ύψους 66 εκατομμυρίων από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία. Η είχε ενημερωθεί για αυτήν τη συμφωνία και τα της αολίτευσης είχαν συμφωνήσει να προχωρήσει με νόμιμο τρόπο, όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή με διακρατική σύμβαση, δίχως μεσάζοντες, σημείωσαν τα στελέχη της Ν.Δ, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη. Οι ίδιοι νέφεραν ότι ο κ. επικαλείται πληρεξουσιότητα του Βασίλη Παπαδόπουλου παρουσιάζοντας όμως ένα έγγραφο που αφορά όχι την πώληση για τα βλήματα των 105 εκατοστών αλλά την πώληση των αμερικανικών βομβών ΜΚ 82. Αναφέρουν ακόμη ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε εγγρά στις 12 Ιουνίου 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση