Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΝΔ: Η αύξηση του ΕΝΦΙΑ είναι απάτη σε βάρος των πολιτών
ΝΔ: Η αύξηση του ΕΝΦΙΑ είναι απάτη σε βάρος των πολιτών

ΝΔ: Η αύξηση του ΕΝΦΙΑ είναι απάτη σε βάρος των πολιτών

Η ΝΔ κλεί την κυβέρνηση ν προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές των ακινήτων. Σε διαφορετική περίπτωση την καλεί να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, που δήθεν θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, τον αύξησε πριν από λίγες μέρες», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής ς.

Συγκεκριμένα εξηγεί ότι η κυβέρνηση αύξησε τους συντελεστές για τον υπολογισμό τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μείωσε το όριο για την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στις 200.000 (από 300.000 ), κατήργησε τις απ και τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, φορολογεί τα ιδιοχρησιμοποιούμενα των επιχειρήσεων και συμπεριέλαβε στο συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια.

Όλα αυτά οδηγούν, σημειώνει η Συγγρού, σε μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ της τάξης των 800.000.000 ευρώ.

«Με πολύ απλά λόγια: Η κυβέρνηση αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά αρνείται να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες. Η εξοντωτική αύξηση συνιστά σε βάρος των πολιτών.

Καλούμε την κυβέρνηση, όπως έχει την υποχρέωση, να προχωρήσει άμεσα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και να τις εναρμονίσει με τις πραγματικές των ακινήτων. Διαφορετικά να πάρει αμέσως πίσω την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που μόλις ψήφισε», επισημαίνει η ΝΔ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση