Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΝΔ: 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες, συνάντηση Μεϊμαράκη – Καραμανλή
ΝΔ: 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες, συνάντηση Μεϊμαράκη – Καραμανλή

ΝΔ: 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες, συνάντηση Μεϊμαράκη – Καραμανλή

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία καθώς, σύμφωνα με την της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ως προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ορίστηκε η επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους, συνοδευόμενες από τις υπογραφές πενήντα μελών της Πολιτικής Επιτροπής ή του ενός δεκάτου (περίπου 450) των μελών του αμέσως προηγούμενου Εθνικού Συνεδρίου του Κόμματος. Τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, θα κριθούν τυχόν ενστάσεις και θα γίνει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων. Αμέσως μετά, η Εφορευτική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

Η καταστατική διαδικασία ξεκινά σε κλίμα έντονων ζυμώσεων και παρασκηνιακών συναντήσεων καθώς υποψήφιοι και δυνάμει υποψήφιοι και μη αναζητούν σημεία ισορροπίας και συμμαχίες. Θεωρείται δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς που εμφανίζονται, σήμερα, ως ενδεχόμενοι διεκδικητές δεν θα μπουν στην κούρσα αλλά είναι δεδομένο ότι τα 24 που μεσολαβούν θα υπάρξουν και υποψηφιότητες – έκπληξη που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν κυριαρχήσει στα ΜΜΕ.

Οι κ.κ. Καραμανλής – Σαμαράς

Ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέστρεψε, νωρίς το απόγευμα, από τις Βρυξέλλες και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ίσως και εντός της ημέρας, ενώ αύριο αναμένεται να έχει κύκλο επαφών με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης διατηρεί ανοικτές τις επιλογές του, αν και αρχικώς έχει δηλώσει ότι δεν κλίνει προς την υποψηφιότητα, λόγω και της διαφωνίας του με τη διαδικασία. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σημαντικός αριθμός βουλευτών αναλαμβάνουν πρωτοβουλία προκειμένου να του ζητήσουν να είναι υποψήφιος.

Ο κ. Μάκης Βορίδης, πάλι, που δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του φέρεται να συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τον τέως Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, κάτι πάντως που διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον ίδιον τον τέως Πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: όχι αλλαγή διαδικασίας

Αρνητικός σε κάθε σενάριο για αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας (με ανοικτούς καταλόγους από τη βάση) εμφανίστηκε σε συνέντευξή του (984) ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία. «Αποκλείεται η αλλαγή της διαδικασίας, είμαι φανατικός υπέρμαχος της ανοιχτής διαδικασίας γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε από κάτω προς τα πάνω. Να τα δούμε όλα από την αρχή» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες θέλω να με κρίνουν για το βιογραφικό μου, τις σπουδές μου και την επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή και όχι το όνομά μου… με προβλημάτισε πολύ το θέμα του ονόματος διότι αναγνωρίζω τη φυσική καχυποψία που υπάρχει απέναντι στις πολιτικές οικογένειες και ξέρω ότι κάποιοι πολίτες θα με απορρίψουν a priori».

Από την πλευρά του, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε (Real) πως «για να μην είναι η διαδικασία εκλογής πασαρέλα, θα πρέπει να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα και στην ΚΟ και ενδεχομένως σε ένα συνέδριο». Προσέθεσε δε ότι κάθε υποψήφιος αρχηγός πρέπει να είναι αυτόφωτος, να έχει ξεκάθαρη ατζέντα και μια ξεκάθαρη πρόταση για το μέλλον της και του τόπου ενώ για όσους ψάχνουν αντι-Τσίπρα, σημείωσε «ο Τσίπρας δεν προέκυψε μόνο ως νέος. Είχε και συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά, ο αρχηγός δεν φτάνει να είναι νέος στην ηλικία, αλλά νέος και στις ιδέες».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση