Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ναυάγιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ», ώρα μηδέν
Ναυάγιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ», ώρα μηδέν

Ναυάγιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ», ώρα μηδέν

“Αλλούμ”. Με τη λέξη υτή κύκλοι με εξειδίκευση στη ναυτιλία στηλίτευαν τις συνεχείς αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης με τα λαθραία καύσιμα της τάξεως των 55 τόνων που βρέθηκαν στο που επιχειρούσε την απάντληση του φορτίου από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Χθες, δόθηκε νέα παράταση μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η με την οποία προσδιορίζονται οι διαφυγόντες δασμοί. Για τη σύνταξή της, πρέπει να γίνουν ο προσδιορισμός και η ογκομέτρηση των καυσίμων που βρέθηκαν χωρίς τα νόμιμα παραστατικά από το Γενικό Χημείο του Κράτους, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Η «παρωδία», όπως εξελίσσεται, ξεκίνησε την Πέμπτη, χωρίς καν να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας από την πλευρά του λιμενικού σώματος και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων. Χθες, εκλήθη τηλεφωνικώς (!) στις 12.45 ο τελωνειακός υπάλληλος, προκειμένου να παραστεί στις 14.00 το μεσημέρι στη . Ο εν λόγω υπάλληλος κατέθετε όμως στο για άλλη υπόθεση, με αποτέλεσμα να προσέλθει εν τέλει έτερος υπάλληλος, όπως επίσης και δύο εκπρόσωποι του λιμενικού σώματος. Οπως προκύπτει από σχετικές πληροφορίες, είναι προφανής η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου η εκδίκαση της υπόθεσης λαθρεμπορίας να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όσο το δυνατόν αργότερα, ώστε να μην υπάρχει και η σχετική πίεση προς τις δικαστικές αρχές για παραδειγματική τιμωρία.

Το ερώτημα ασφαλώς που προκύπτει είναι τι πράττουν γι' αυτό οι αρμόδιες αρχές και η εισαγγελία, προκειμένου να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνωρίζουν και το τι συμβαίνει με την περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και το αν όντως γινόταν λαθρεμπορία σε αυτό ή όχι το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου. Οπως σημειώνουν στην «Κ» παράγοντες της αγοράς, αν ο πλοιοκτήτης του «Αγ. Ζώνη ΙΙ», κ. Θ. Κουντούρης, έχει κάτι να κρύψει, είναι δεδομένο ότι θα προσλάμβανε «φίλους και γνωστούς» προκειμένου να κρύψουν τυχόν λαθραίες τητες και να κουκουλώσουν την υπόθεση, κάτι που όπως φαίνεται έχει βάση, αν κρίνει κανείς και από το Neda, το που επελέγη αρχικά να αντικαταστήσει το Lassea, του οποίου τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας έληξαν την προηγούμενη Τρίτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση