Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ναυάγιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ», ώρα μηδέν
Ναυάγιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ», ώρα μηδέν

Ναυάγιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ», ώρα μηδέν

“Αλαλούμ”. Με τη λέξη αυτή νομικοί κύκλοι με εξειδίκευση στη ναυτιλία στηλίτευαν τις συνεχείς αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης με τα λαθραία της τάξεως των 55 τόνων που βρέθηκαν στο πλοίο που επιχειρούσε την απάντληση του φορτίου από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Χθες, δόθηκε νέα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η έκθεση με την οποία προσδιορίζονται οι διαφυγόντες δασμοί. Για τη σύνταξή της, πρέπει να γίνουν ο προσδιορισμός και η ογκομέτρηση των καυσίμων που βρέθηκαν χωρίς τα νόμιμα παραστατικά από το Γενικό Χημείο του Κράτους, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Η δίκη «παρωδία», όπως εξελίσσεται, ξεκίνησε την Πέμπτη, χωρίς καν να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας από την πλευρά του λιμενικού σώματος και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων. Χθες, εκλήθη τηλεφωνικώς (!) στις 12.45 ο τελωνειακός υπάλληλος, προκειμένου να παραστεί στις 14.00 το μεσημέρι στη δίκη. Ο εν λόγω υπάλληλος κατέθετε όμως στο Εφετείο Αθηνών για άλλη υπόθεση, με αποτέλεσμα να προσέλθει εν τέλει έτερος υπάλληλος, όπως επίσης και δύο εκπρόσωποι του λιμενικού σώματος. Οπως προκύπτει από σχετικές πληροφορίες, είναι προφανής η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου η εκδίκαση της υπόθεσης λαθρεμπορίας να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όσο το δυνατόν αργότερα, ώστε να μην υπάρχει και η σχετική πίεση προς τις δικαστικές αρχές για παραδειγματική τιμωρία.

Το ερώτημα ασφαλώς που προκύπτει είναι τι πράττουν γι’ αυτό οι αρμόδιες αρχές και η εισαγγελία, προκειμένου να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνωρίζουν και το τι συμβαίνει με την περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και το αν όντως γινόταν λαθρεμπορία σε αυτό ή όχι το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου. Οπως σημειώνουν στην «Κ» παράγοντες της αγοράς, αν ο πλοιοκτήτης του «Αγ. Ζώνη ΙΙ», κ. Θ. Κουντούρης, έχει κάτι να κρύψει, είναι δεδομένο ότι θα προσλάμβανε «φίλους και γνωστούς» προκειμένου να κρύψουν τυχόν λαθραίες ποσότητες και να κουκουλώσουν την υπόθεση, κάτι που όπως φαίνεται έχει βάση, αν κρίνει κανείς και από το Neda, το πλοίο που επελέγη αρχικά να αντικαταστήσει το Lassea, του οποίου τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας έληξαν την προηγούμενη Τρίτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση