Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Να προστατεύσουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό
Να προστατεύσουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Να προστατεύσουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Η εικόνα του ελληνικού τουρισμού σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα», συζητήθηκε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στη συνάντηση που είχαν η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ, η κα. μετέφερε την αγωνία των κυριότερων εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας (ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΑΒΤΑ κ.λπ.), για το σοβαρό ενδεχόμενο «η εικόνα της Ελλάδας να επιβαρυνθεί σημαντικά εξαιτίας του προσφυγικού και να καταγραφούν σοβαρές απώλειες στα βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού και κατά προέκταση στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση και σε όλους τους άλλους κλάδους και επαγγέλματα που διασυνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα».

Όπως ανέφερε η αν. υπουργός Τουρισμού, ο φόβος των εμπλεκομένων στον ελληνικό Τουρισμό, πηγάζει «όχι τόσο από τις καθημερινές προσφυγικές ροές προς τα νησιά μας, όσο από τις εικόνες από την Ειδομένη και τον Πειραιά, που αποτελούν τις τελευταίες εβδομάδες πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά κανάλια και αναπαράγονται σε πολλά του εξωτερικού».

«Στον μέσο δυνητικό επισκέπτη της χώρας, που δεν γνωρίζει λεπτομέρειες, δημιουργείται έτσι η εντύπωση ότι όλη η χώρα έχει κατακλυσθεί από πρόσφυγες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο απόλυτα μεμονωμένα σημεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού, απευθύνοντας έκκληση προς τα ελληνικά ΜΜΕ, «να προβάλουν την πραγματικότητα για το προσφυγικό ζήτημα, ώστε και κατά την αναπαραγωγή των αντίστοιχων ειδήσεων από τα ΜΜΕ του εξωτερικού, να περιοριστούν οι γενικεύσεις περί διασποράς των προσφύγων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας».

Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ, διαβεβαίωσε την υπουργό Τουρισμού, ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι, στη συντριπτική πλειονότητά τους, ασκούν υπεύθυνα τα καθήκοντά τους σε σχέση με το προσφυγικό, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές των σοβαρών προβλημάτων του, με στόχο αφενός την ταχεία επίλυσή τους και αφετέρου την προάσπιση στο ακέραιο των δικαιωμάτων των προσφύγων που απορρέουν από τις Διεθνείς Συμβάσεις. Όπως τονίστηκε από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ, η μεταφορά των προσφύγων από τους πρόχειρους καταυλισμούς του Πειραιά και της Ειδομένης κ.λπ., σε οργανωμένα, ανθρώπινα και ασφαλή κέντρα φιλοξενίας, θα έλυνε πολλά από τα ζητήματα που σήμερα δημιουργούν προβλήματα και στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, επηρεάζοντας συνακόλουθα και τις τουριστικές ροές προς τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα.

Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ, απευθυνόμενο προς τα ελάχιστα ΜΜΕ της χώρας και τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτά, αντιμετωπίζοντας το προσφυγικό πρόβλημα της χώρας με … όρους και πρακτικές reality, τους καλεί να σέβονται τα δικαιώματα όλων των ταλαιπωρημένων-ξεριζωμένων συνανθρώπων, να ακολουθούν πιστά τους κανόνες της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και να εμμένουν σε αυτούς, προστατεύοντας -εκτός των άλλων- και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση