Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ν. Παππάς: Ο Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα
Ν. Παππάς: Ο Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα

Ν. Παππάς: Ο Σόιμπλε δεν ήθελε από την αρχή να πετύχει το ελληνικό πρόγραμμα

«Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμνίς δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ίκος Παππάς μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλε του .

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Παππάς τόνισε πως μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να αλλάξει και ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το μπλοκ των δανειστών είναι διαιρεμένο.

 «Το ΔΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς επίσημα η κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του» σημείωσε ο κ. Παππάς προσθέτοντας πως «το ΔΝΤ πάει “αγκαζέ” με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ».

«Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες ς για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται», είπε επίσης ο Νίκος Παππάς.

Τόνισε παράλληλα ότι η άποψη που ζητά την επιβολή τέταρτου προγράμματος είναι μειοψηφική μεταξύ των δανειστών και η κυβέρνηση θα παλέψει ώστε να μην επιβληθεί.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» υπογράμμισε και έκανε λόγο για μειοψηφική άποψη ανάμεσα στους δανειστές.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά εκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα ».

Ο κ. Παππάς ανέφερε επίσης πως «η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την εντολή του Γενάρη για να εφαρμόσει μία συμφωνία για την οποία δεν είχε εξ' αρχής δεσμευθεί. Για αυτό το λόγο υπάρχει μέχρι και σήμερα η υπομονή του κόσμου».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση