Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ν. Φίλης: Θα ζητήσουμε τον διορισμό 20.000 μόνιμων εκπαιδευτικών
Ν. Φίλης: Θα ζητήσουμε τον διορισμό 20.000 μόνιμων εκπαιδευτικών

Ν. Φίλης: Θα ζητήσουμε τον διορισμό 20.000 μόνιμων εκπαιδευτικών

Μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, «μετά έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών και αδιοριστίας»θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως ενημέρωσε ο ίκος Φίλης τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Κατά τη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Παιδείας και είχε αντικείμενο «το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών», ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17».

Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο εξήγγειλε την πρόθεση της ς να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

«Υπεκφυγή» χαρακτήρισε το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε κατά τη δική του πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΟΕ , Θανάσης Κικκινής. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν» σημείωσε.

Για διερευνητική συνάντηση από την οποία δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα έκανε λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ΓΓ της ΟΛΜΕ, ίκος Παπαχρήστος. «Περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνάντηση με τους θεσμούς» είπε ο κ. Παπαχρήστος, ενώ εξέφρασε την ότι μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν, «το υπουργείο δεν έχει κάποια θετική αντίδραση από τους θεσμούς».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση