Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Η Ν.Δ. σε εκλογική επαγρύπνηση
Η Ν.Δ. σε εκλογική επαγρύπνηση

Η Ν.Δ. σε εκλογική επαγρύπνηση

Σε εκλογική ετοιμότητ θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον μηχνισμό της Νέας Δημοκρατίας μετά τη νέα δραματική τροπή που έλαβαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά τη διάρκεια του χθεσινού «πρωινού καφέ» του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή εκλογικής επαγρύπνησης, αφού στο «γαλάζιο» επιτελείο βλέπουν το 2015 να επαναλαμβάνεται σχεδόν κατά γράμμα. Υπό το πρίσμα και των τελευταίων εξελίξεων, ο κ. Μητσοτάκης προσχώρησε στην εκτίμηση που εμφατικά διατυπώνουν, εδώ και καιρό, έμπιστοι συνεργάτες του ότι ο κ. Τσίπρας μεθοδεύει μια νέα εκλογική περιπέτεια για τη χ.

Δεν είναι, προς τούτο, τυχαία η χθεσινή επιλογή του προέδρου της να απευθυνθεί, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ευθέως στον πρωθυπουργό: «Κύριε Τσίπρα, αν αναζητάτε τρόπο διαφυγής, παραιτηθείτε τ. Μην οδηγήσετε τη χώρα σε νέες οδυνηρές περιπέτειες για να ξεφύγετε από τα δικά σας τραγικά αδιέξοδα. Δεν σας επιτρέπουμε να δώσετε άλλοθι σε κάποιους που το σχεδιάζουν ή το επιθυμούν να οδηγήσουν τη χώρα στο περιθώριο της Ευρώπης. Δεν σας επιτρέπουμε να μετατρέψετε την πατρίδα μας σε μία αποτυχημένη, τριτοκοσμική χώρα που μόνο γεωγραφικά θα ανήκει στην Ευρώπη. Μην διανοηθείτε να φτάσετε μέχρι το τέλος τους περυσινούς τυχοδιωκτισμούς που θα πληρώνουν οι Ελληνες για πολύ καιρό».

Η θα επιμείνει να απορρίπτει ως ψευδοδίλημμα το ερώτημα «με τους Ελληνες ή με το », που επαναφέρει η κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω του κ. Γ. Κουμουτσάκου, απάντησε χθες ότι «η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης έδωσαν “χώρο” στους πιστωτές και το ΔΝΤ να απαιτούν πρόσθετα δυσβάστακτα και, σε κάθε περίπτωση, μη αποδεκτά από τη Ν.Δ. ».

«Υπάρχει το σενάριο της συνθηκολόγησης και αυτό της ρήξης. Στη δεύτερη περίπτωση, τόσο οι εκλογές όσο και το δημοψήφισμα είναι ενδεχόμενα. Το δημοψήφισμα θα ήταν η απόλυτη καταστροφή», ανέφεραν χθες κορυφαίοι «γαλάζιοι» παράγοντες, μη κρύβοντας την ανησυχία τους ότι ανομολόγητη επιδίωξη του είναι να εξωθηθούν οι πολίτες, μέσω των χειρισμών της κυβέρνησης και της νέας δραματοποίησης που επιχειρείται, σε αντιευρωπαϊκές επιλογές. Την ίδια στιγμή, η απορρίπτει εμφατικά το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης, με ένα διπλό επιχείρημα. Αφενός διότι η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με την ένταση που καλλιεργούν έχουν «πυροβολήσει μία τέτοια προοπτική», αφετέρου δε γιατί, σύμφωνα με τη Ν.Δ., «τώρα που η χώρα χρειάζεται γρήγορες λύσεις δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου μιας οικουμενικής».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση