Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ν.Δ.: Πρόταγμα η παραμονή σε Ε.Ε.
Ν.Δ.: Πρόταγμα η παραμονή σε Ε.Ε.

Ν.Δ.: Πρόταγμα η παραμονή σε Ε.Ε.

Με τη θέση ότι η Ν.Δ. βάζει πάνω απ' όλα την ανάγκη η πατρίδα μας να παραμείνει στο λιμάνι ασφαλείας της Ευρώπης και της Ευρωζώνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της, ούτε αισιοδοξεί ότι, με την υπερψήφιση του μνημονίου, η χώρα αυτομάτως θα λύσει τα προβλήματά της, αφού πρόκειται για μία εξαιρετικά κακή συμφωνία –αποτέλεσμα σειράς λαθών, παραλείψεων και πλανών της συγκυβέρνησης – προσήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση στη χθεσινή κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επρόκειτο να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λόγω των συνεχόμενων εμποδίων που έβαλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το στίγμα, ωστόσο, είχε δώσει από νωρίς χθες ο κ. Μεϊμαράκης με την ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά και ο εισηγητής του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-, αλλά και στον ίδιον τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Τον Απρίλιο του 2014, η χώρα –εδώ ήμασταν όλοι– είχε βγει ήδη δοκιμαστικά στις αγορές, που ήταν το πρώτο βήμα για να απαλλαγεί από τα μνημόνια. Τον Ιούλιο του 2015, η , έπειτα από μια λεβέντικη και ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-, βρέθηκε και πάλι στο “χείλος της αβύσσου”», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας ότι ήδη η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αποχαιρέτισαν τα μνημόνια, η Κύπρος είναι έτοιμη να τα αποχαιρετίσει σε μερικούς μήνες, ενώ η υπογράφει ένα νέο τριετές , με βαρείς όρους και αντίστοιχη εποπτεία, όχι πια από την τρόικα, αλλά από το κουαρτέτο.

Σε εξαιρετικά καυστικό τόνο, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι παρηγορείται με τη σκέψη ότι πρόκειται για το πρώτο αριστερό , για ένα αντιμνημονιακό μνημόνιο, ότι έχουμε να κάνουμε πια με προοδευτικές ιδιωτικοποιήσεις, με μαρξιστικές απελευθερώσεις των αγορών και με καθαγιασμένες εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, που «εμείς τις παραγγείλαμε, τις χαλκεύσαμε κιόλας, κατά τον πρωθυπουργό, αλλά τις εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ». Χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο αποτέλεσμα σειράς λαθών και παραλείψεων, όπως ότι η κυβέρνηση επέστρεψε 10 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, ότι καθυστέρησε, ότι προχώρησε σε δημοψήφισμα, όταν τελείωσε ο , και άρα «έκανε μία διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο, όπως, άλλωστε, πιστεύει και ο αντιπρόεδρός της, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι η κυβέρνηση, έχοντας πλάνες, έφτασε στο τέλος να απειλεί τους πιστωτές με αυτό το οποίο οι ίδιοι εύχονταν», δηλαδή με το Grexit.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η Ν.Δ. στο κόστος για την ελληνική και τους από τις συνεχείς παλινωδίες, μία μέρα με το κινεζικό χαρτί, την άλλη με το ρωσικό χαρτί, την άλλη με το αμερικανικό χαρτί, την άλλη με το chicken game του κ. Βαρουφάκη. Κάνοντας δε τον «λογαριασμό», άθροισε τα 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, που επεστράφησαν στους δανειστές, τα 9 δισ. ευρώ ετήσια απώλεια στο ΑΕΠ, τη νέα ανακεφαλαιο των τραπεζών, ύψους 25 δισ. ευρώ, που είναι δανεικά που θα πάρουμε, όχι αγύριστα. Προσέθεσε, επίσης, σε αυτά τα 45 δισ. ευρώ άλλα 45 δισ. ευρώ, τα οποία ήταν οι εκροές από τις τράπεζες, που και αυτό είναι φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση