Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ν.Δ.: μετωπική με κυβέρνηση για προϋπολογισμό
Ν.Δ.: μετωπική με κυβέρνηση για προϋπολογισμό

Ν.Δ.: μετωπική με κυβέρνηση για προϋπολογισμό

Με το βλέμμ στρμμένο στο Eurogroup της Δευτέρας και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, που για τη Ν.Δ. θα κορυφωθεί με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ερχόμενο Σάββατο, βρίσκεται η Πειραιώς.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό αποκτά χαρακτηριστικά «μητέρας των μαχών» για τη Ν.Δ.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στην επίμαχη συζήτηση ήταν το βασικό θέμα στην ατζέντα ευρείας σύσκεψης που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Πειραιώς. Στη σύσκεψη υπό τον κ. Μητσοτάκη, συμμετείχαν το οικονομικό επιτελείο όσο και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, εισηγητής της Ν.Δ. για τον προϋπολογισμό. Για την αξιωματική αντιπολίτευση η συζήτηση αναμένεται να μετατραπεί σε πεδίο εφ' όλης της ύλης ς στην κυβέρνηση για την οικονομία.

Αυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας, καθώς η ηγεσία της Ν.Δ. εκτιμά ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση εξασφαλίσει κάποια δέσμευση για το χρέος, αυτή δεν θα λειτουργήσει, καθώς, όπως έλεγε υψηλόβαθμη κομματική πηγή, «η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις και στην επιχειρηματικότητα». Μια πρόγευση των επιχειρημάτων της Ν.Δ. έδωσε χθες ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έκανε λόγο για προϋπολογισμό «φοροκεντρικής λιτότητας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., εξάλλου, θεωρεί απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης το γεγονός ότι ένα καλό σενάριο θα επέστρεφε τη χ εκεί όπου βρισκόταν το 2014, σε μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, αφού όμως έχει προηγηθεί η επιβάρυνση της οικονομίας με το κόστος των 86 δισ. ευρώ (σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος) της «ηρωικής διαπραγμάτευσης». Και, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι ακόμη και μια λύση στην υπόθεση του χρέους δεν θα είναι «γενναιόδωρη» και θα αφήσει βαριά «κληρονομιά» σε δημοσιονομικούς στόχους. Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς θεωρούν ότι από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης θα κριθεί και αν ο θα αποφασίσει να εφαρμόσει σενάριο ς με τους δανειστές και προσφυγής στις κάλπες. Αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνει, ο κ. Μητσοτάκης είναι πεπεισμένος ότι ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης τελειώνει. Το στοίχημα είναι η επόμενη μέρα, καθώς οι καθυστερήσεις αυξάνουν τον λογαριασμό και δυσκολεύουν τον βίο της επόμενης κυβέρνησης. Αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος της Ν.Δ. ως πρωθυπουργός σκοπεύει να κλείσει και να ψηφίσει όλες τις εκκρεμότητες τις πρώτες 100 ημέρες.

Περιοδειών συνέχεια

Τούτων δοθέντων, η Ν.Δ. θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το πρόγραμμα των περιοδειών του σε ολόκληρη την , με επόμενο σταθμό τη Θράκη τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Την ίδια , στην Πειραιώς δουλεύουν αθόρυβα και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε ολόκληρη την με όρους ανανέωσης και διεύρυνσης προς το Κέντρο. Ο στόχος της ανανέωσης εξυπηρετείται και μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

Ηδη, έχουν αρχίσει προσωπικές συνεντεύξεις των ενδιαφερομένων από επαγγελματίες εξειδικευμένους στην αναζήτηση πολιτικών στελεχών. Ικανοποίηση επικρατεί στην Πειραιώς και για τις δημοσκοπήσεις, παρότι από το επίσημο λεξιλόγιο των στελεχών της ο όρος «αυτοδυναμία» έχει αντικατασταθεί από τη φράση «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Οπως σημείωσε, χθες, ο επικεφαλής Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Τάκης Θεοδωρικάκος, «η πραγματική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί στις ».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση