Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ν.Δ.: κρίνεται η ημερομηνία της εκλογής
Ν.Δ.: κρίνεται η ημερομηνία της εκλογής

Ν.Δ.: κρίνεται η ημερομηνία της εκλογής

Στην κόψη του ξυραφιού, ως προς τη δυνατότητα διεξαγωγής των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, κινείται η Νέα Δημοκρατία, καθώς όλα τα σενάρια για τον χρόνο των εκλογών παρέμεναν έως χθες το βράδυ ανοιχτά. Την ίδια στιγμή που ενδεχόμενη μη οριστικοποίηση της ημερομηνίας εντός των επόμενων 36 ωρών θα σηματοδοτήσει την παραπομπή της για το… 2016, η καχυποψία κυριαρχεί, καθώς το παρασκήνιο βοά για σενάρια μετάθεσης ή ακόμη και ανατροπής της διαδικασίας, δίχως πάντως να εκδηλώνονται σαφείς κινήσεις με αυτό τον στόχο. Παράλληλα, και ενώ το θέμα κατέστη αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των κ. Ευ. Μεϊμαράκη και Ανδρ. Παπαμιμίκου, το κόμμα κινείται νομικά, αρχικώς με ασφαλιστικά μέτρα, κατά της υπεύθυνης για το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου εταιρείας Infosolutions, διεκδικώντας αποζημίωση πολλαπλάσια της σύμβασης.

Ως προς τα οργανωτικά, η Συγγρού κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε δύο παράλληλα σενάρια, με την ελπίδα ένα εκ των δύο να αποδειχθεί άμεσα υλοποιήσιμο και οικονομικά ανεκτό. Η μία εναλλακτική αφορά τη λειτουργία των εκλογικών κέντρων με υπολογιστές – tablets, με νέο λογισμικό που έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί στις εκλογές της και με τη Vodafone να αναλαμβάνει την τεχνική του λειτουργία. Το δεύτερο σενάριο αφορά την αντικατάσταση των υπολογιστών με τηλέφωνα και τη λειτουργία ενός μεγάλου τηλεφωνικού κέντρου – call center, στο οποίο θα μεταδίδονται, τηλεφωνικώς, τα στοιχεία κάθε ψηφοφόρου ώστε να πιστοποιείται ότι δεν έχει ψηφίσει νωρίτερα σε άλλο τμήμα. Οι απαντήσεις των εταιρειών επί των δύο σεναρίων αναμένονται απόψε, ενώ στην απευκταία περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η εκλογή στις 13 Δεκεμβρίου, αυτές θα μετατεθούν, το νωρίτερο, για τις 10 Ιανουαρίου 2016. Τελευταία καταφυγή αποτελεί η, στα πρότυπα των εθνικών εκλογών, λειτουργία εκλογικών κέντρων με συγκεκριμένους καταλόγους ψηφοφόρων ανά κέντρο. Το σενάριο αυτό, πάντως, προκαλεί τις των κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Απ. Τζιτζικώστα.

Πίσω από τις τεχνικές παραμέτρους της εκλογής, βρίσκεται σε πλήρη ένταση η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και των στελεχών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιάσκο του Νοεμβρίου. Ο κ. εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος για τις επιθέσεις που δέχτηκε και προχθές δημοσιοποίησε τη σύμβαση της Ν.Δ. με την εταιρεία Infosolutions, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για τη διαδικασία ανάθεσης που ακολουθήθηκε από τα κομματικά στελέχη. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπός του στην ΚΕΦΕ κ. Θεοδ. Αμπατζόγλου έθεσε ζήτημα για τη μη άσκηση ένδικων μέσων από τη Ν.Δ. και για το κώλυμα που επικαλείται, προκειμένου να μη μετέχει στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών (ΚΕΦΕ), ο κ. Ανδρ. Παπαμιμίκος. Ο γραμματέας του κόμματος επικαλέστηκε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, βάσει της οποίας τα ex officcio μέλη της ΚΕΦΕ δεν αναπληρώνονται και δεν δημιουργείται ζήτημα νόμιμης σύνθεσης. Η απάντηση δεν ικανοποίησε τον κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος αποχώρησε από τη χθεσινή , ωστόσο αναμένεται να επανέλθει.

Ενδεχόμενο πλήρους αναβολής ή αλλαγής των όρων της αναμέτρησης, αν και συζητείται παρασκηνιακώς, δεν υφίσταται καθώς τόσο οι όσοι και οι κ. Κ. και Αντ. Σαμαράς τάσσονται υπέρ της ταχείας ολοκλήρωσης της διαδικασίας, αρκεί να διασφαλίζεται το αδιάβλητο. Στη χθεσινή της ΚΕΦΕ, η πλευρά του κ. Τζιτζικώστα ζήτησε να ανακοινωθεί ως εκλογών η 13η Δεκεμβρίου, με τους εκπροσώπους του κ. Μητσοτάκη να σημειώνουν ότι προέχει η αξιοπιστία της διαδικασίας και όχι η διεξαγωγής της. Εν μέσω αυτών, ο κ. Γ. , που ανέλαβε να εκπροσωπήσει το κόμμα τόσο στο συμβούλιο αρχηγών όσο και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, συγκαλεί απόψε, ώρα 17.00, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ επιδιώκει και κοινή συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων προς αποκλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση