Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Ν.Δ.: αντιπρόεδροι με αρμοδιότητες
Ν.Δ.: αντιπρόεδροι με αρμοδιότητες

Ν.Δ.: αντιπρόεδροι με αρμοδιότητες

Εν μέσω σφοδρών αντεγκλήσεων που ενίοτε δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από την μιας προεκλογικής περιόδου, αλλά και δημοσκοπήσεων που δείχνουν μεγάλες μάζες των πολιτών να κρατούν αποστάσεις από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαβεί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί, υπό την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις των εταίρων για συμφωνία επί του ασφαλιστικού και των δημοσιονομικών, ο κ. –που θα φέρει το εν λόγω ζήτημα και στη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών– δεν αποκλείεται να επιχειρήσει ό,τι και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν είχε ζητήσει από τον κ. Γ. Πλακιωτάκη, τότε υπηρεσιακό πρόεδρο της Ν.Δ., συναίνεση επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Ο κ. Μητσοτάκης, που αναμένει την κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά γνωρίζει καλά και τις αιτιάσεις των Ευρωπαίων εταίρων για τη στάση της Ν.Δ. (παρεμπιπτόντως, χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με τον «σκληρό» επικεφαλής του στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Webber), θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: πρώτον, στη μη παροχή συναίνεσης a la carte, πολλώ δε μάλλον στήριξης προς τον κ. Τσίπρα, και, δεύτερον, στην κατάθεση ξεχωριστού σχεδίου από πλευράς Ν.Δ. για το ασφαλιστικό, για το οποίο, μάλιστα, δηλώνεται ετοιμότητα από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ώστε αυτό να παρουσιαστεί πριν ή κατά τη διάρκεια της εν λόγω συζήτησης των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επαναλάβει τη βαθιά του ανησυχία για την πορεία της χς αλλά και την πρότασή του στον κ. Τσίπρα τα δύο να ψηφίσουν από κοινού τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος, κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης, ώστε οι πολίτες, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, να επιλέξουν και ποια πλειοψηφία θέλουν να διαμορφώσει τον καταστατικό χάρτη της χς.

Καθώς ο κ. Μητσοτάκης έπεσε από νωρίς στις μυλόπετρες της ς με την κυβέρνηση, η διαμόρφωση της νέας ηγετικής του ομάδας περνά επίσης από διάφορους κάβους. Χθες επισημοποιήθηκε η ανάθεση ρόλων αντιπροέδρου στους κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνι Γεωργιάδη. Τα δύο επόμενα 24ωρα αναμένονται και οι προτάσεις του κ. Μητσοτάκης για τις θέσεις των συντονιστών και των τομεαρχών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και για τη σύνθεση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου. Ενδιαφέρον για τον τρόπο που λειτουργεί ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει και η επιλογή ανάθεσης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων (εν αντιθέσει με το παρελθόν και τους αντιπροέδρους του κ. Σαμαρά), και συγκεκριμένα: την εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος αναλαμβάνει ο κ. Χατζηδάκης, τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού – αντιπολιτευτικού έργου ο κ. Γεωργιάδης. Για «μεγάλη τιμή και ευθύνη» έκανε λόγο ο κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας πως «η εκπόνηση του κυβερνητικού έργου της Ν.Δ. είναι μια ευκαιρία να δείξει το κόμμα πως μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες και υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές». «Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα, και πιστεύω ότι με τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό θα το καταφέρουμε».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση