Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μοσκοβισί: Θα υπάρξει εποπτεία μετά το πρόγραμμα αλλά όχι μνημόνια
Μοσκοβισί: Θα υπάρξει εποπτεία μετά το πρόγραμμα αλλά όχι μνημόνια

Μοσκοβισί: Θα υπάρξει εποπτεία μετά το πρόγραμμα αλλά όχι μνημόνια

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα πραγματοποιεί ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιερ , ο οποίος δηλώνει ότι μετά το πρόγραμμά, χρειάζεται να υπάρξει μια κατάλληλη μορφή εποπτείας μετά το . Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια».

«Αυτό που επιθυμώ είναι μετά το η να γίνει και πάλι, σε οικονομικούς όρους, μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα. Οι οικονομικές πολιτικές της Ελλάδας θα παρακολουθούνται μέσω της διαδικασίας συντονισμού που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Επειδή πολλές από τις δεσμεύσεις του προγράμματος θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για μεγάλο διάστημα μετά τη λήξη του προγράμματος, χρειάζεται επίσης να υπάρξει μια κατάλληλη μορφή εποπτείας μετά το . Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν θα υπάρξουν άλλα ‘μνημόνια’ – και με την προϋπόθεση ότι στο θα εφαρμοστούν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανάγκη για λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ λέει για την , «τώρα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ», χαρακτηρίζοντας «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. «Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική θα προχωρήσει εξίσου ομαλά», είναι η άποψή του.

Υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει και εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει η , μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα».

«Τώρα είναι η για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό », προσθέτει.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση