Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες
Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες

Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες

Στη σύνδεση της εκταμίευσης των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την εφαρμογή των μέτρων για τον τραπεζικό τομέα προχώρησε ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος, Πιερ , ενώ παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρ και να εξασφαλιστεί και η σταθερότητα του προϋπολογισμού. Επίσης, δήλωσε ότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του ασφαλιστικού σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ροσδιοριστούν ακριβώς τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, παραδεχόμενος ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν είναι δημοφιλείς, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να πλήττουν και την ανταγωνβιστικότητα της οικονομίας.

Ο κ. εξέφρασε την ελπίδα του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος του προγράμματος επισημαίνοντας ότι πρώτα πρέπει να κλείσει το πρώτο και το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, στη συνέχεια ο πρώτος για να ακολουθήσουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συζήτηση για το χρέος. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε κρίσιμο το της Δευτέρας μέχρι το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων ώστε οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Ο Κοινοτικός Επίτροπος δήλωσε ότι θέλουμε να δυναμώσουμε την εμπιστοσύνη αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. «Τίποτα δεν πρέπει να μας αφήσει να χαλαρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί σχολιάζοντας την προσφυγική , ενώ πρόσθεσε ότι «μας έχει λείψει η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να δείχνει υπευθυνότητα και εμείς αλληλεγγύη».

ια το θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι στόχος είναι να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους αλλά όχι αυτούς που πτωχεύουν για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για όλα και σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει συμφωνία μέχρι το τη;ς Δευτέρας.

ια το θέμα του χρέους έκανε λόγο για την ανάγκη εξεύρεσης μιας ευφυούς λύσης που θα επιτρέψει και στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση