Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες
Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες

Μοσκοβισί: Με την εφαρμογή των μέτρων τα 10 δισ. για τις τράπεζες

Στη σύνδεση της εκταμίευσης των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την εφαρμογή των μέτρων για τον τραπεζικό τομέα προχώρησε ο αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλιστεί και η σταθερότητα του προϋπολογισμού. Επίσης, δήλωσε ότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του ασφαλιστικού σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ροσδιοριστούν ακριβώς τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, παραδεχόμενος ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν είναι δημοφιλείς, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να πλήττουν και την ανταγωνβιστικότητα της οικονομίας.

Ο κ. εξέφρασε την ελπίδα του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος του προγράμματος επισημαίνοντας ότι πρώτα πρέπει να κλείσει το πρώτο και το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, στη συνέχεια ο πρώτος έλεγχος για να ακολουθήσουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η συζήτηση για το χρέος. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. χαρακτήρισε κρίσιμο το Eurogroup της Δευτέρας μέχρι το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων ώστε οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Ο Κοινοτικός Επίτροπος δήλωσε ότι θέλουμε να δυναμώσουμε την εμπιστοσύνη αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. «Τίποτα δεν πρέπει να μας αφήσει να χαλαρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. σχολιάζοντας την προσφυγική κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι «μας έχει λείψει η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη» και ότι «η Ελλάδα πρέπει να δείχνει υπευθυνότητα και εμείς αλληλεγγύη».

Για το θέμα των κόκκινων δανείων ο κ. υποστήριξε ότι στόχος είναι να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους αλλά όχι αυτούς που πτωχεύουν για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για όλα και σημειώνοντας ότι στόχος είναι να υπάρχει συμφωνία μέχρι το Eurogroup τη;ς Δευτέρας.

Για το θέμα του χρέους έκανε λόγο για την ανάγκη εξεύρεσης μιας ευφυούς λύσης που θα επιτρέψει και στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση