Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μοσκοβισί: Υπάρχει μόνο Plan A για την Ελλάδα
Μοσκοβισί: Υπάρχει μόνο Plan A για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Υπάρχει μόνο Plan A για την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» δήλωσε για την Ελλάδα, σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού iTele, ο Ευρωπαίος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Όταν ρωτήθηκε εάν η υπόθεση της εξόδου της Ελλάδας, που επανέρχεται τελευταία, είναι μία πραγματική απειλή, ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος συμμετείχε στις συνεδριάσεις του στην Ουάσιγκτον, αναγνώρισε πως «υπάρχει, πράγματι, ανησυχία».

Στη συνέχεια, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε τους πολύ αργούς ρυθμούς στην όλη συν. «Αναμφίβολα, εργαζόμαστε μαζί, αλλά προοδεύουμε πολύ αργά, δεν πάμε αρκετά γρήγορα, δεν πάμε αρκετά μακριά, ενώ στο μεταξύ οι χρηματοδοτικές ανάγκες συνεχίζουν να αυξάνονται και οι πηγές χρηματοδότησης είναι ανεπαρκείς. Οπότε, τ λέω “προσοχή”. Υπάρχει αίσθηση του επείγοντος. Πρέπει να προχωρήσουμε δυνατά, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα» σημείωσε.

Σε ερωτήσεις, εάν έχει αρχίσει η «αντίστροφη μέτρηση» για την Ελλάδα και εάν υπάρχουν συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες και κάποιο σχέδιο Β', ο Ευρωπαίος απάντησε: «Δεν έχω στο μυαλό μου κάποιο χρονόμετρο, δεν ορίζω προθεσμίες αλλά λέω ότι πάμε πολύ αργά. (…) Σε ό,τι αφορά το , για παράδειγμα, υπάρχει αποπληρωμή που πρέπει να γίνει στις 12 Μαΐου, υπάρχουν και άλλες και αυτό το γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση. Συνάντησα τον Έλληνα υπουργό, κ. Βαρουφάκη, στην Ουάσινγκτον. Του είπα ότι πρέπει απολύτως τ να θέσει στο τραπέζι τις απαραίτητες . Είναι απολύτως απαραίτητο. Αφορά την αξιοπιστία της ς και της Ελλάδας, για μία σοβαρή κυβέρνηση στη χώρα». «Δεν έχω πλάνο Β', έχω μόνο πλάνο Α' και αυτό έχει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη. Για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη πρέπει να γίνουν . Δεν μπορούμε να αμφιταλαντευόμαστε (…) διαφορετικά, θα πρέπει να διαχειριστούμε ένα ζήτημα και εγώ επιθυμώ να το κάνουμε με θετικό τρόπο. Και πάλι λέω ότι δεν βρίσκομαι σε σχέδιο Β'. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν πιστεύω στο σχέδιο Α'. Εγώ βάζω όλη μου την ενέργεια για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση