Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μοσκοβισί: Επιστρέφει η ανάπτυξη στην Ελλάδα
Μοσκοβισί: Επιστρέφει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Επιστρέφει η ανάπτυξη στην Ελλάδα

«Η ανάπτυξη ύστερα από τόσα χρόνια έχει επιστρέψει. Θέσεις ς ύστερα από τόσα χρόνια επιστρέφουν. Οι επενδυτές κοιτάζουν εκ νέου την με συμπάθεια» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις ομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί και προσθέτει: «Επομένως έπρεπε και πρέπει να γίνουν αυτές οι προσπάθειες, αλλά θα υπάρξει ανταμοιβή που σημαίνει μια πιο δυνατή σε μια ευρωζώνη που έχει επιλέξει».

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαιρετίζει «την προσπάθεια που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, η για την των μεταρρυθμίσεων».

Από την άλλη πλευρά τονίζει ότι «εμείς οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να συνεχίσουμε βοηθώντας τη χ, ολοκληρώνοντας την εκταμίευση των δόσεων, βοηθώντας για αναπτυξιακά προγράμματα ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε μια Ελλάδα που θα βγει από το που θα περάσει σε μια επόμενη φάση που θα μπορέσει να ωφεληθεί από μέτρα για το χρέος και που βρίσκει την εμπιστοσύνη των αγορών και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον που έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει».

ια την έξοδο της Ελλάδας από το υπερβολικό έλλειμμα, ο Πιέρ Μοσκοβισί τονίζει πως αυτό «σηματοδοτεί ότι έγινε μια αποτελεσματική προσπάθεια για την ανατροπή της καμπύλης της υπερβολικής χρέωσης. Είναι μια προσωρινή επιβράβευση ως ανταμοιβή των προσπαθειών, πράγμα που σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής η χ είναι πιο αξιόπιστη στη δημοσιονομική της διαχείριση, και ότι η χώρα εντάσσεται στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση