Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μοντέλο Θριασίου και στη Θεσσαλονίκη
Μοντέλο Θριασίου και στη Θεσσαλονίκη

Μοντέλο Θριασίου και στη Θεσσαλονίκη

Σε δεύτερη πύλη του εμπορίου Ασίας-Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μετά τον Πειραιά ενδέχεται να αναδειχθεί η λίαν συντόμως, εφόσον καρποφορήσουν τα δύο με projects υποδομών που δρομολογούνται. Το πρώτο είναι η ιδιωτικο του Οργανισμού Λιμένος ς και οι επενδύσεις που αυτή θα φέρει. Το δεύτερο είναι η δρομολογούμενη δημιουργία εμπορευματικού υ στη Θεσσαλονίκη ανάλογου με αυτού στο Θριάσιο της Αττικής. Το εν λόγω εμπορευματικό θα γίνει στην έκταση 672 στρεμμάτων που διαθέτει η ΑΙΑΟΣΕ στο στρατόπεδο κώνου στην περιοχή των Διαβατών πλησίον του εμπορικού λιμένα Θεσσαλονίκης και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών.

Πρόκειται για μοντέλο ανάπτυξης των διαμεταφορών ανάλογο με αυτό που έχει υιοθετηθεί και προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Αττική με άξονες το λιμάνι του Πειραιά και το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο. Οι δύο αυτοί διαγωνισμοί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και αμέσως μετά να προχωρήσουν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί για τον ΟΛΘ και το στρατόπεδο Γκώνου. Αυτό εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, προσθέτοντας πως ήδη η έκταση του πρώην στρατοπέδου καθαρίζεται από κάθε στρατιωτικό υλικό. Πρόκειται, πάντως, για μια διαδικασία που αποδεικνύεται εξαιρετικά χρονοβόρα και δαπανηρή λόγω των χιλιάδων ευρημάτων στο υπέδαφος που περιλαμβάνουν τα και πυρομαχικά ακόμα και από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και σε βάθη έως και 1,5 μ.

Η παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκώνου με διεθνή διαγωνισμό εντάσσεται στους σχεδιασμούς τόσο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και της ΓΑΙΑΟΣΕ όσο και σε αυτούς του ΤΑΙ, καθώς οι δύο διαγωνισμοί, για τον ΟΛΘ και το εμπορευματικό κέντρο, εκτιμάται ότι αυξάνουν την αξία και των δύο αυτών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, μελέτες που έχουν εκπονηθεί για λογαριασμό της καταδεικνύουν πως για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να εκμεταλλευτεί το δυναμικό της ως κέντρου συνδυασμένων μεταφορών χρειάζεται το λιμάνι να αποκτήσει ένα μεγάλο κέντρο logistics.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση