Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μοντέλο Θριασίου και στη Θεσσαλονίκη
Μοντέλο Θριασίου και στη Θεσσαλονίκη

Μοντέλο Θριασίου και στη Θεσσαλονίκη

Σε δεύτερη πύλη του εμπορίου Ασίας-Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μετά τον Πειραιά ενδέχεται να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη λίαν συντόμως, εφόσον καρποφορήσουν τα δύο μεγάλα projects υποδομών που δρομολογούνται. Το πρώτο είναι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και οι επενδύσεις που αυτή θα φέρει. Το δεύτερο είναι η δρομολογούμενη εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη ανάλογου με αυτού στο Θριάσιο της Αττικής. Το εν λόγω εμπορευματικό κέντρο θα γίνει στην έκταση 672 στρεμμάτων που διαθέτει η ΓΑΙΑΟΣΕ στο στρατόπεδο Γκώνου στην περιοχή των Διαβατών πλησίον του εμπορικού λιμένα Θεσσαλονίκης και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών.

Πρόκειται για μοντέλο ανάπτυξης των διαμεταφορών ανάλογο με αυτό που έχει υιοθετηθεί και προσελκύσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην με άξονες το λιμάνι του Πειραιά και το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο. Οι δύο αυτοί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του και αμέσως μετά να προχωρήσουν οι αντίστοιχοι για τον ΟΛΘ και το στρατόπεδο Γκώνου. Αυτό εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, προσθέτοντας πως ήδη η έκταση του πρώην στρατοπέδου καθαρίζεται από κάθε στρατιωτικό υλικό. Πρόκειται, πάντως, για μια διαδικασία που αποδεικνύεται εξαιρετικά χρονοβόρα και δαπανηρή λόγω των χιλιάδων ευρημάτων στο υπέδαφος που περιλαμβάνουν βλήματα και πυρομαχικά ακόμα και από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και σε βάθη έως και 1,5 μ.

Η παραχώρηση του εμπορευματικού κέντρου στο στρατόπεδο Γκώνου με διεθνή διαγωνισμό εντάσσεται στους σχεδιασμούς τόσο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και της ΓΑΙΑΟΣΕ όσο και σε αυτούς του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς οι δύο , για τον ΟΛΘ και το εμπορευματικό κέντρο, εκτιμάται ότι αυξάνουν την αξία και των δύο αυτών περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, μελέτες που έχουν εκπονηθεί για λογαριασμό της καταδεικνύουν πως για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να εκμεταλλευτεί το δυναμικό της ως κέντρου συνδυασμένων μεταφορών χρειάζεται το λιμάνι να αποκτήσει ένα μεγάλο κέντρο logistics.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση