Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μονιμοποίηση… συμβασιούχων
Μονιμοποίηση… συμβασιούχων

Μονιμοποίηση… συμβασιούχων

Την τακτο των συμβασιούχων διά… της μονιμοποίησής τους προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την εξαγγελία νομοθετικής ς που αφορά τον διορισμό περίπου 10.000 εργαζομένων με συμβάσεις στους δήμους, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, απόλυσης κ.λπ.) των συμβασιούχων –περίπου 40.000 σήμερα– με αυτά του μόνιμου προσωπικού. Η κυβέρνηση επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (-596/14, 14.9.) και «όχημα» για την υλο του σχεδίου θα είναι η εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού ς στο Δημόσιο. «Κομβικό σημείο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν αναλογική εφαρμογή στους ορισμένου χρόνου», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, οι συμβασιούχοι, διά της ς, θα μπορούν να καλύπτουν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού. «Εχουμε μια οργανική θέση και έναν υπάλληλο με συγκεκριμένη σχέση εργασίας που πατάει πάνω στη θέση. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να μετονομάσουμε μια σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Με τα νέα οργανογράμματα, κάθε οργανική θέση θα έχει μια σχέση εργασίας, είτε καλύπτεται από τους αορίστου χρόνου είτε καλύπτεται από το παλιό μόνιμο τακτικό προσωπικό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει δρομολογηθεί λύση αναφορικά με τις εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του λόγω της αντικατάστασής τους από συναδέλφους τους που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες. «Θα δοθεί λύση αυτή τη βδομάδα. Θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις», διευκρίνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση