Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μονιμοποίηση… συμβασιούχων
Μονιμοποίηση… συμβασιούχων

Μονιμοποίηση… συμβασιούχων

Την τακτοποίηση των συμβασιούχων διά… της μονιμοποίησής τους προωθεί η κυβέρνηση. Μετά την εξαγγελία νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τον διορισμό περίπου 10.000 εργαζομένων με συμβάσεις στους δήμους, ο Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr την πρόθεση της κυβέρνησης να εξομοιώσει τα δικαιώματα (μισθολογικά, αποζημίωση απόλυσης κ.λπ.) των συμβασιούχων –περίπου 40.000 σήμερα– με αυτά του μόνιμου προσωπικού. Η επικαλείται απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (-596/14, 14.9.2016) και «όχημα» για την υλοποίηση του σχεδίου θα είναι η εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο. «Κομβικό σημείο είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν αναλογική εφαρμογή στους ορισμένου χρόνου», είπε ο κ. Βερναρδάκης.

Σύμφωνα με τα σχεδιαζόμενα, οι συμβασιούχοι, διά της κινητικότητας, θα μπορούν να καλύπτουν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού. «Εχουμε μια οργανική θέση και έναν υπάλληλο με συγκεκριμένη σχέση εργασίας που πατάει πάνω στη θέση. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να μετονομάσουμε μια σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Με τα νέα οργανογράμματα, κάθε οργανική θέση θα έχει μια σχέση εργασίας, είτε καλύπτεται από τους αορίστου χρόνου είτε καλύπτεται από το παλιό μόνιμο τακτικό προσωπικό», δήλωσε ο Επικρατείας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτονται τα συνταγματικά ζητήματα που εγείρονται.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι έχει δρομολογηθεί λύση αναφορικά με τις απολύσεις εργαζομένων από τους προσωρινούς πίνακες του λόγω της αντικατάστασής τους από συναδέλφους τους που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες. «Θα δοθεί λύση αυτή τη βδομάδα. Θα δημιουργηθούν προσωποπαγείς θέσεις», διευκρίνισε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση