Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μόνιμες οι ελλείψεις σε 15-20 φάρμακα
Μόνιμες οι ελλείψεις σε 15-20 φάρμακα

Μόνιμες οι ελλείψεις σε 15-20 φάρμακα

«Πονοκέφαλο» συνεχίζουν να προκαλούν στις υγειονομικές αρχές της χώρας οι φαρμάκων από την ελληνική αγορά. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΟΦ, μόνιμες καταγράφονται σε περίπου 15-20 φάρμακα, τα οποία μάλιστα είτε είναι μοναδικά, είτε, λόγω της φύσης της πάθησης για την οποία χορηγούνται, δεν μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν με άλλα (π.χ. ψυχιατρικά).

Τα που λείπουν είναι συγκεκριμένων 2-3 εταιρειών που, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, εάν αποδειχθεί ότι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους ως προς τη διάθεση επαρκούς ποσότητας φαρμάκων τους στην ελληνική αγορά, απειλούνται με κυρώσεις.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο του Ηλίας Γιαννόγλου, ήδη σήμερα έχει κληθεί σε «απολογία» μία εκ των φαρμακευτικών εταιρειών σκευάσματα της οποίας βρίσκονται στον κατάλογο με τις ελλείψεις. Παράλληλα, ο ΕΟΦ, εάν χρειαστεί, θα προβεί και σε απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών των σκευασμάτων στα οποία καταγράφεται έλλειψη.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση