Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μόλις 3 υδατοδρόμια με άδεια, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου
Μόλις 3 υδατοδρόμια με άδεια, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου

Μόλις 3 υδατοδρόμια με άδεια, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου

Ξεπέρασε τον ένα χρόνο παραμονής στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών το νομοσχέδιο «Ιδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών». Το κείμενο του σχεδίου νόμου τέθηκε σε δημόσια τον Αύγουστο του , που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Εχουν περάσει 13 μήνες και το νομοσχέδιο, που στόχο είχε την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των υδατοδρομίων για την άμεση του κλάδου, παραμένει σε κάποιο υπουργικό , με τον δρόμο προς τη Βουλή να διαφαίνεται μακρύς.

Μέχρι σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί μόλις τρία στα ς, Παξών και Πάτρας, ενώ εκκρεμούν οι για αδειοδότηση άλλων 20 υδατοδρομίων.

Κοντά στην πολυπόθητη αδειοδότηση φαίνεται ότι βρίσκονται τέσσερα (Θεσσαλονίκης, Ιου, Ηρακλείου και Πύλου) οι φάκελοι των οποίων έχουν αξιολογηθεί από την ΥΠΑ, που με τη σειρά της επεξεργάζεται την αποστολή σχετικής γνωμάτευσης στη διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών.

Σχετικά με τα σχέδια για το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο Φάληρο, τον Αγιο Κοσμά ή σε κάποια άλλη εναλλακτική τοποθεσία και τη διεξ του σχετικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα για τη λειτουργία του, η ΥΠΑ σημειώνει ότι το θέμα αυτό εκφεύγει τις αρμοδιότητές της.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση